Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича вирішили зовсім віддати Одеський припортовий

Середа, 4 квітня 2007, 10:35

Кабінет міністрів затвердив продаж 100% акцій Одеського припортового заводу.

Про таке рішення 2 квітня повідомив перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров на засіданні урядового комітету з питань економічної політики, повідомляє "Комерсант-Україна".

"Це стратегічний об'єкт, тому в результаті продажу всіх акцій можна буде залучити стратегічного інвестора. Це полегшить контроль за виконанням приватизаційних умов", - цитує його прес-служба Кабміну.

Потенційні покупці акцій компанії "Стирол" і IBE Trade заявили, що готові розглянути можливість купівлі будь-якого пакета акцій аж до 100%.

Водночас, у ФДМ заявляють, що Фонд ще не підписав наказ про план розміщення акцій заводу, але найближчим часом "постарається це зробити". "Після цього буде створена конкурсна комісія для розробки умов приватизаційного конкурсу", - заявила прес-секретар ФДМ Ніна Яворська.

У ФДМ відзначають, що із затверджених до продажу 100% акцій ОПЗ 0,5% будуть запропоновані за пільговою ціною співробітникам підприємства.

Яворська також відзначила, що дотепер не вирішено головне питання: проводити реструктуризацію заводу чи ні. "Зараз Мінпромполітики разом з Кабінетом міністрів повинні вирішити питання реструктуризації ОПЗ", - відзначила вона.

У свою чергу, у Мінпромполітики заявили, що виступають за виведення зі складу ОПЗ перевалочного комплексу.

"Якщо контроль над перевалкою перейде від держави до приватного власника, це може призвести до лобіювання інтересів окремих хімічних підприємств, чия продукція транспортується через аміакопровід (Тольяті-Горлівка-Одеса)", - наголосило джерело видання в міністерстві.

Між тим, експерти вважають, що умови приватизації ОПЗ будуть залежати від цілей ФДМ.

"Якщо ФДМ цього року не буде справлятися з виконанням плану приватизації... на конкурс виставлять 99,5% акцій ОПЗ", - відзначив директор Інституту приватизації, власності й інвестицій Олександр Рябченко.

"Якщо мета ФДМ – одержати максимальний прибуток від продажу ОПЗ, то спочатку буде продано 75% акцій стратегічному інвестору, а інші – на фондовому ринку", - вважає він.

В протилежному випадку, за словами аналітика ІК "Конкорд Капітал" Володимира Нестеренка, вартість 75% і 99,5% акцій ОПЗ "не буде сильно відрізнятися".

Як відомо, раніше ФДМ пропонував зберегти в держвласності 50%+1 акцію підприємства, 10% – продати на українських фондових біржах, 34,6% – на міжнародних фондових біржах, 5,4% – продати за пільговою ціною менеджменту підприємства.

За оцінками ІК "Драгон Капітал", вартість 100% акцій ОПЗ на сьогодні складає близько 400 млн. дол.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: