Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ахметов шукає посередників, щоб забрати Україну від прірви

П'ятниця, 6 квітня 2007, 14:24

Народний депутат Ринат Ахметов закликає міжнародних посередників допомогти Україні вийти з кризи.

Таку думку він висловив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Ми вже стояли на краю прірви наприкінці 2004 року. Тоді багато в чому завдяки участі міжнародних посередників, ми почали розмовляти, чути один одного. І сьогодні заради миру в нашій країні, заради відновлення стабільності ми готові на будь-які форми консультацій і переговорів", - заявив Ахметов.

Він підкреслив, що його сила буде вдячна всім "миротворцям", "вільним від симпатій до будь-якої зі сторін", якщо вони приймуть їх пропозицію брати участь у цьому процесі.

"Я переконаний, що українським політикам варто відкинути амбіції і керуватися, насамперед, відповідальністю перед своїм народом", - додав депутат.

"Для нашої країни, для України, для українського народу необхідно, щоб криза скоріше закінчилася. Період політичної нестабільності не можна затягувати. Політична нестабільність веде до економічної , а значить і соціальної нестабільності", - відзначив він.

За його словами, нагнітання ситуації вже негативно позначилося на економіці і нормальному житті людей.

Ахметов також висловив переконання, що всі проблеми треба вирішувати не на вулицях, а в судах.

"Уся демократична культура тримається на повазі до закону і на мистецтві компромісу. І ми добре знаємо, що буває, коли іде повага до закону. У 1917 році замість закону виник терор", - заявив він.

"Я можу тільки повторити, що вважаю єдино можливим виходом із ситуації - підкоритися рішенню Конституційного суду. Це і буде означати верховенство права. А компроміс досягається глибоким переговорним процесом, де всі сторони керуються інтересами країни", - відзначив депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування