Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не підпише жодного закону парламенту після 2 квітня

П'ятниця, 6 квітня 2007, 17:10

Указ президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради має виконуватися на всій території України всіма органами влади.

Про це в п’ятницю на брифінгу повідомив керівник служби забезпечення зв'язків із Верховною Радою та Кабінетом Міністрів секретаріату президента Ян Берназюк, повідомляє прес-служба президента.

Подання до Конституційного Суду щодо відповідності рішення про розпуск парламенту Основному Закону не зупиняє дії Указу, підкреслив він.

"Позиція осіб, які відмовляються виконувати указ президента, чекаючи рішення Конституційного Суду, є хибною. Юридична сила указів президента не поставлена у залежність до будь-якого факту або будь-якої юридичної події", – підкреслив Берназюк.

"Якщо ж дотримуватися такої логіки, що акт можна не виконувати до моменту розгляду по суті цього документу, то можна дійти до нісенітниці, коли не будуть виконуватися закони України, поки їх не визнає конституційним Конституційний Суд", - зазначив він.

"Коли кожен буде собі дозволяти порушувати або не дотримуватися законів з тих мотивів, що він знаходиться у Конституційному Суді – ми будемо мати юридичний хаос", – наголосив він.

Водночас Берназюк заявив, що президент не прийматиме рішення щодо законів, ухвалених Верховною Радою після 2 квітня, повідомляє УНІАН.

Він підкреслив, що 2 квітня були припинені повноваження ВР і тому вона не повноважна приймати рішення.

"Тексти тих актів, тих проектів закону, які будуть надіслані до секретаріату президента, я вважаю, що не мають сприйматися як юридичний акт, і реакція (президента) може бути лише одна – президент не може приймати рішення про підписання або ветування. Це буде текст, який не має юридичної сили", - сказав він.

На його думку, голова ВР Олександр Мороз, який підписує ухвалені парламентом закони після 2 квітня, перебирає на себе повноваження голови ВР, хоча після розпуску парламенту такої посадової особи в Україні немає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування