Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз обіцяє найближчими тижнями збудувати перспективу

Четвер, 10 травня 2007, 09:06

Голова Верховної Ради Олександр Мороз вважає, що конфлікт в Україні створений штучно, і українські політики найближчими тижнями самостійно врегулюють ситуацію в державі.

"Ми владнаємо ситуацію самі, і найближчими тижнями вибудується перспектива", - заявив він під час зустрічі з головою Сенату Чеської Республіки Пржемислом Соботкою у середу в Рівному, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

На прохання Соботки Мороз повідомив про перебіг останніх політичних подій і висловив думку щодо можливості використання досвіду Чехії для розв’язання політичного конфлікту.

Спікер Верховної Ради також висловив упевненість, що візит його чеського колеги сприятиме подальшому розвитку і зміцненню українсько-чеських взаємин.

У свою чергу, голова чеського сенату наголосив, що двосторонні відносини між Україною й Чехією є "дуже добрими".

Соботка наголосив, що у Чехії уважно слідкують за політичною ситуацією в Україні, яка є дуже складною. "Але мене тішить те, що зроблені кроки з її врегулювання", - зазначив він.

"Ви зберігаєте те, що важливо і для мене - демократію, Конституцію", - сказав Соботка, звертаючись Мороза. Він також наголосив, що Чехія сприймає Україну як країну, яка прагне втілювати стандарти демократії у роботу своєї політичної системи.

Голова чеського сенату також поділився досвідом роботи Конституційного Суду Чехії, зазначивши, що ніхто не має втручатися у роботу цієї судової інституції.

"Ми є складовою частиною Європи, і будь-які проблеми, які виникають у європейських країнах, не можуть нас не турбувати", - зазначив Соботка.

Він також наголосив, що Україна "для нас - стратегічний партнер у енергетичній сфері, і тому стабільна ситуація в Україні важлива для всієї Європи".

Разом з тим, Соботка висловив упевненість, що Україна здатна сама владнати свої внутрішні проблеми і побажав, щоб ситуація в Україні "розв’язалася спокійно, на користь усіх її громадян".

Як відомо, 9 травня у Рівне за участю Мороза і Соботки відбулася низка заходів з нагоди Дня Перемоги. Під час їхньої зустрічі також відбулась церемонія підписання Дарчої угоди між президією Рівненської міської ради і Чехословацькою спілкою легіонерів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування