Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сацюк думає, що Ющенко забув важливі деталі вечері

Вівторок, 15 травня 2007, 13:13

Екс-заступник голови СБУ Володимир Сацюк стверджує, що на вечері з Віктором Ющенком в 2004 році у нього на дачі страви подавалися в усіх на очах, і Ющенко виїхав у гарному самопочутті.

"Ще за кілька тижнів до 5 вересня Ющенко зі Жванією приїжджали до мене на дачу. Розмова була про те, щоб СБУ не втручалася в політику. Я відповів, що не вирішую такі питання, є голова Служби. Тоді й виникла вперше думка про майбутню зустріч кандидата в президенти і голови СБУ", - розповів він в інтерв'ю газеті "Сегодня".

"До речі, спочатку ця зустріч планувалася на 4-е. Але була скасована, тому що Ющенко себе…погано почував! Це факт! Чому сьогодні на це не звертають уваги?", - зазначив він.

За словами Сацюка, "5 числа йшлося про те ж, що й 2 місяці тому – про невтручання СБУ в політику". "Ющенко сидів зі мною і Жванією не 15 хвилин, а годину-півтори, потім ми з Давидом пішли в будинок (вечеря була в альтанці), Ющенко залишився зі Смешком удвох", - додав він.

"Це була нормальна чоловіча зустріч з гарним застіллям. І неправда, що він лише пригублював... Пив, як усі... Ющенко побачив пиво. "О, пиво, так хочу його!" – А я саме налив собі склянку, але не пив з неї. Кажу: будь ласка, от неторкана склянка. Він її взяв і випив до дна", - розповів Сацюк.

"Це дрібниці, але показують, що зустріч йшла нормально, по-чоловічому. Які там 10-15 грамів, ми випили пару пляшок горілки, пиво, потім ще пару пляшок коньяку…Так він і до нас приїхав навеселі, була ж іще одна вечеря, до нас (в одного з керівників торгівельної мережі "Фокстрот")…Може, Ющенко зараз і говорить про той наш вечір так непевно, що нічого не пам'ятає?", - додав він.

Сацюк стверджує, що Ющенко "зараз каже, що його охоронець Плюта віз його додому, але це неправда".

"Ющенко сів у машину зі Жванією і водієм Томасом. Так і доїхали до його будинку в центрі Києва. Там вийшли і ще на пам'ять сфотографувалися. Ющенко себе при цьому прекрасно себе почував. Так що розповіді, що йому стало погано в машині одразу після вечері на моїй дачі – маячня", - підкреслив він.

Згадуючи саму вечерю, Сацюк сказав, що "кухар приніс казан із пловом з кухні і поставив на столик за метр-півтора від головного столу, він же, кухар, і насипав плов у тарілки".

"А вже на стіл ставив ці тарілки дійсно Залеський. Але все це відбувалося, повторю, у метрі-півтора від нас, цілком на очах в усіх, Тарас при всьому бажанні не міг би непомітно щось підкласти або підсипати. Більш того, я вважаю, що отруєння діоксином узагалі не було. Якщо ж воно і було, то чимось іншим, не діоксином", - наголосив він.

Сацюк також розповів, що до тієї вечері не раз зустрічався з Ющенком і "ніколи ніяка "чорна кішка" між нами не пробігала".

"Утім, можу сказати, що він - дуже необов'язкова людина. Скільки було випадків з тим же банком "Україна", коли він щось обіцяв, били по руках, обіймалися, потім він ішов і все одразу забував. І ще - Ющенко любить у ході застіль сказати таку фразу: "Усі ми – лише пил в очах Бога!" Хотілося б, щоб він також не забував, що і він – порошина, а зовсім не сам Бог!", - сказав Сацюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування