Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українські політики завадили міжнародним військовим

Вівторок, 15 травня 2007, 15:26

Міністерство оборони виступає за перенесення строків проведення міжнародних навчань на території України у зв'язку з політичною ситуацією в країні.

Про це журналістам заявив директор департаменту міжнародного співробітництва Міноборони Іван Андросенко, повідомляють "Українські новини".

"Питання ускладнюється тією ситуацією, яка зараз склалася в Україні", - сказав Андросенко, відповідаючи на запитання про строки проведення міжнародних навчань на території України в 2007 році.

Він повідомив, що зараз оборонне відомство проводить консультації й переговори з іншими країнами із приводу міжнародних навчань на території України.

"Ми не ведемо мову про скасування навчань, ідуть консультації й переговори про перенесення на більш пізні строки або про переформатування навчань", - сказав Андросенко.

Він підкреслив, що, наприклад, міжнародні військові навчання "Сі Бріз" можна провести як командно-штабні навчання, а їхню морську фазу провести поза територіальними водами України.

Андросенко підкреслив, що зараз ведеться постійний діалог з іншими державами, і рішення буде прийнято в інтересах всіх країн, які беруть участь.

Крім того, Міністерство оборони висловилося за необхідність удосконалення механізму допуску іноземних військових на територію України для участі у військових навчаннях.

На думку відомства, варто внести зміни до законодавства України для скорочення в часі процедури затвердження рішення про допуск військових.

"Процедура дуже затягнута в часі", - сказав Андросенко.

У зв'язку із цим, за його словами, Міноборони за допомогою експертів-юристів і дослідницьких центрів вивчає можливість удосконалювання цієї процедури, з огляду на досвід інших держав.

Як відомо, 6 квітня Верховна Рада дозволила допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України для участі в багатонаціональних військових навчаннях у 2007 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: