Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Долю робочої групи визначать Ющенко і Янукович

Вівторок, 15 травня 2007, 18:45

Робоча група планує визначатися з подальшим форматом своєї роботи після зустрічі президента Віктора Ющенка з прем’єром Віктором Януковичем.

Про це журналістам сказав після засідання групи у вівторок заступник голови секретаріату Іван Васюник.

"Ми будемо приймати рішення про наступний режим роботи робочої групи після консультацій президента з прем’єр-міністром", - сказав він.

Так само, за його словами, на цій зустрічі може обговорюватися пропозиція Леоніда Кравчука щодо запрошення на неї спікера Олександра Мороза.

За словами Васюника, дата виборів може бути визначена "після ухвалення відповідних постанов", і процедура консенсусного ухвалення рішення передбачає, що указ президента може бути призупинено на певний час.

Він також сказав, що робоча група погодила усі заплановані до її розгляду законопроекти, включно зі змінами до Держбюджету.

За словами Васюника, кожен законопроект "у формі погодженого рішення та списку розбіжностей" буде представлений президенту та прем’єру.

При цьому він відзначив деструктивну позицію Компартії, "яка від самого початку роботи була спрямована на те, щоб зірвати виборчий процес".

На питання, чи не виключає він, що Партія регіонів, "Наша Україна" і БЮТ проголосують за необхідні документи "в обхід СПУ і КПУ", він відповів:

"Я припускаю, що рішення може бути прийняте більшістю голосів у Верховній Раді, але ми з самого початку заявляли свою позицію щодо того, що і державі вигідно, і кожній політичній силі вигідно, щоб це рішення ухвалювалося у Верховній Раді на консенсусному підході".

У свою чергу один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов вважає, що "якщо "Регіони" і їхній прем’єр-міністр Янукович дійсно дотримуються слова, то вони повинні вийти на голосування, незалежно від позиції комуністів і соціалістів".

Він висловив переконання, що кожен день затягування з ухваленням рішення призводить до того, що "вибори можуть відбутися у розпал відпусток".

"Це нікого не влаштовує, я думаю, ні наших виборців, ні політичні сили. Тому завтра або буде названа компромісна дата – на нашу думку, це не пізніше, ніж початок липня, - або підтвердження проведення виборів 24 червня", - сказав Турчинов.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: