Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз роздає опозиції на горіхи, а коаліціянтів-прогульщиків покриває?

Середа, 16 травня 2007, 11:04

Голова Верховної Ради Олександр Мороз закликає голів профільних комітетів парламенту контролювати вихід депутатів на роботу.

Про це він заявив, коментуючи виступ члена фракції Партії регіонів Василя Кисельова про те, що депутати від опозиції продовжують отримувати зарплати і користуватися пільгами.

"Усі балачки, що депутати склали свої повноваження – балачки. Ніхто ніяких повноважень не складав. Це були заяви для мітингу, але не по суті справи", - зазначив Мороз.

"Зрозуміло, що коли депутат звертається в касу по зарплату, йому її виплачують. Інша справа, що порядок виплати передбачає оформлення табелю виходу на роботу", - додав спікер.

"Коли голова комітету, підписуючи табель, робить пропуск проти тих, хто не бере участь ні в роботі парламенту, ні в сесійному залі, ні в роботі комітету – виникають конфлікти", - зазначив Мороз.

"Депутати починають домагатися, чому їм не платять зарплату. Але за що ж їм платить, коли вони не роблять те, що передбачено їхнім статусом і обов'язками", - запитав він.

У зв'язку з цим спікер попросив голів комітетів чітко контролювати виходи на роботу і оформлювати відповідним чином табелі про вихід.

Як відомо, протягом часу, коли фракції БЮТ та "Наша Україна" пішли із сесійної зали, на засіданнях парламенту зазвичай реєструються близько 250 депутатів, однак реально в залі присутні половина з них.

Жодного заперечення з боку спікера чи головуючого на засіданні щодо невідповідності кількості тих, хто зареєструвався, і присутніх у залі не виникало.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування