Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кравчук: немає реєстру – немає виборів

П'ятниця, 18 травня 2007, 10:45

Перший президент Леонід Кравчук заявляє, що дата виборів не буде призначена до тих пір, поки не вирішиться питання створення реєстру виборців.

Про це він сказав перед початком засідання робочої групи в п’ятницю.

"Якщо всі заявили, що вибори мають бути чесними і демократичними і волевиявлення забезпечено на кращих цивілізованих засадах, то ми повинні подумати про списки, про реєстр. Питання реєстру не вирішено", - заявив він.

"А поки не вирішено питання реєстру, не можна призначити дату виборів", - додав Кравчук.

"Це все одно, що мені кажуть: "прийди на вулицю Воровського через п’ять хвилин". Я не можу. Я повинен визначити відстань і швидкість свого руху", - зазначив він.

За словами Кравчука, на засіданні робочої групи він вніс пропозицію, щоб після того, як всі розбіжності будуть узгоджені, президент Віктор Ющенко, прем’єр Віктор Янукович та голова Олександр Мороз "публічно на камеру" оголосили дату дострокових виборів.

В той же час він зазначив, що на засіданні в п’ятницю дата виборів розглядатися не буде.

Він пояснив це тим, що сторони не встигнуть погодити існуючі шість розбіжностей, серед яких крім питання реєстру виборців є також питання використання паралельного серверу підрахунку голосів.

На питання, чи вистачить робочій групі часу до кінця п’ятниці, він висловив думку, що ні.

Водночас "нашоукраїнець" Юрій Ключковський повідомив журналістам, що у п’ятницю сторони планують повернутися до розбіжностей, "починаючи від постанови (ВР) до закону про вибори".

Зокрема, за його словами, Партія регіонів вже не наполягає на віковому цензі для голосування вдома, "і розв’язуватися ця проблема буде через соціальні служби".

Також, за його словами, є позиція щодо ролі Держкомкордону у виключенні зі списків виборців тих, хто перетнув кордон і не повернувся в Україну.

Ключковський вважає, що "така гільйотина" прямим чином позбавляє виборчого права заробітчан, "оскільки за кордоном майже погодились, що голосувати будуть тільки ті, хто стоїть на консульському обліку".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування