Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Затулін підняв українську рукавичку і йде з нею в Європу

П'ятниця, 18 травня 2007, 11:15

Депутат Держдуми РФ Костянтин Затулін, якому заборонено в'їзд на територію України, звертається з оскарженням даної заборони в Європейський суд з прав людини.

Про це йдеться у його заяві, де депутат коментує рішення Вищого адміністративного суду України, що підтвердив заборону на його в'їзд в Україну.

"Було б дивом, якби суд відвернувся від даних йому президентською стороною інструкцій і судив би за законом і совістю", - відзначив Затулін.

"Ухвалення рішення на мою користь було б героїзмом з боку суддів, а в мене немає ніяких ілюзій щодо наявності героїв серед них", - додав він.

За словами Затуліна, за день до розгляду у Вищому адміністративному суді МЗС України відкинув "останню примирливу російську ініціативу про скасування в травні на взаємній основі всяких обмежень на в'їзд у наші країни політикам і громадським діячам".

"Тобто відмовився визнати в Петрі Порошенку того Пауерса, якого вигідно обміняти на такого Абеля, як я", - відзначив депутат.

"Мені доводиться терпіти ці суддівські, СБУшні або президентські знущання в Україні тому, що я вирішив піти в цій справі до кінця. Порушено права людини, політика, парламентаря. Рукавичка кинута багатьом, але підняв її я", - заявив Затулін.

"Для того, щоб я мав законне право звернутися в Європейський суд з прав людини, мені було необхідно пройти всі судові інстанції і з'ясувати, чи існує європейське правосуддя в самій Україні", - додав він.

На думку депутата, тепер він "з чистою совістю і з повними підставами" звертається "до тієї самої Європи, у яку так прагнуть політичні однодумці президента Віктора Ющенка і він сам".

"Мені буде цікаво довідатися, чи вважають у Страсбурзі, так само, як у Києві, що критика на адресу влади або якихось порядків у своїй або чужій країні, висловлена в бездоганній з погляду закону формі, є підставою для переслідування і поразки в правах", - відзначив Затулін.

Він "ні на хвилину" не сумнівається в тому, що має право "на свободу висловлення власних думок і на пересування", не збирається "підлаштовуватися під політичну кон'юнктуру" і не має наміру відступатися від цих принципів в угоду українській владі.

"Сподіваюся, що мої мотиви і дії будуть зрозумілі громадянами України, яких я щиро поважаю і яким я співчуваю. Особливо в ці дні", - відзначив Затулін.

Як відомо, СБУ 3 червня 2006 року заборонила Затуліну в'їзд в Україну.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування