Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС просить не шкодити іміджеві України розтягуванням волинки

П'ятниця, 18 травня 2007, 19:53

Подальше затягування процесу узгодження взаємоприйнятого рішення щодо дати дострокових парламентських виборів може заподіяти істотну шкоду міжнародному іміджеві України, реалізації її національних інтересів.

Про це йдеться в коментарі прес-служби Міністерства закордонних справ України, переданому в агентство "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

"Міністерство закордонних справ останнім часом усе більше відчуває вплив внутрішньополітичної напруги в Україні на реалізацію зовнішньополітичного курсу держави", - йдеться в коментарі.

У документі відзначається, що затягування процесу з узгодження дати дострокових виборів знижує рівень суспільної довіри до всіх галузей влади.

"Особливо це стосується Конституційного суду, рішення якого могло б допомогти якомога швидшому пошуку компромісу", - відзначається в документі.

Прес-служба МЗС відзначає, що довіра в суспільстві до Конституційного суду цілком підірвано.

"Неспроможність найвищого органу конституційної юрисдикції протягом тривалого часу виносити рішення і його членів діяти відповідно до високих моральних принципів, які б відповідали їх статусу, цілком підірвало довіру до цього органу", - йдеться в коментарі.

МЗС підкреслює, що останні події в КС "усе більш поглиблюють існуюче протистояння між політичними силами".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування