Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Регіони хочуть демілітаризувати Тимошенко

Понеділок, 21 травня 2007, 11:28

Лідер парламентської фракції Партії регіонів Раїса Богатирьова запевняє, що блокування з Блоком Юлії Тимошенко "практично неможливе".

"Ця політсила тільки формується як така, що може стати професійною парламентською політичною партією. До цього часу БЮТ виконував службові ролі. Користуючись, насамперед, харизмою Віктора Ющенка і його лідерськими якостями. Блок за це отримував підтримку у владі", - сказала вона в інтерв'ю "Известиям в Украине".

При цьому вона зазначила, що в Партії регіонів "немає визначених ворогів і призначених політичних опонентів, що неприйнятні" для неї в політичній системі України.

Водночас, лідер фракції зізналася, що її "турбує, що амбіції, непродумані дії і слова, які так часто вимовляються з боку БЮТ, постійно підтримують якусь емоцію протистояння і самих українців".

"Дивно, що постійне зомбування з боку радикально налаштованих агресивних політичних сил призводить до того, що люди не можуть піти з цієї війни. Пора вже демілітаризувати українську політику і перейти до нової форми конструктивного діалогу. Тоді ми і собі доведемо, що в генетичному плані ми – європейці", - заявила Богатирьова.

"Діючи ж, таким чином, один проти одного, ми несемо в майбутнє геном руйнації, що поламає будь-які перспективи. Ми закриваємо політичний обрій, який весь час повинні бачити і чітко оцінювати для реакції на розвиток і зміни глобального світу, що несе нам чимало проблем. Для їхнього подолання нам потрібно єднатися", - зазначила вона.

Богатирьова також вважає, що Україна рухається до "малопартійної, професійної політичної системи, коли три, чотири, п'ять партій будуть боротися за політичну владу", які "не можуть паразитувати на настроях суспільства".

Лідер більшості підкреслила, що рішення народу на дострокових виборах у Верховну Раду "потрібно буде прийняти... таким, яким воно буде: без маніпуляцій, без викривлень і лицемірства і найголовніше без ревізій".

У той же час, Богатирьова зазначила, що стосовно блоку Юлії Тимошенко не бачить "того сценарію, який би показав, що БЮТ готова визнати будь-які результати виборів, як і свої помилки".

"Вони погодяться тільки на ті результати, які дадуть їм перемогу і тільки перемогу. Однак мені б дуже хотілося, щоб зараз, на старті, ми почали вести цивілізований і відповідальний діалог один з одним".

При цьому, на питання про можливість об'єднання з "Нашою Україною" вона відповіла, що "це може відбутися в тому випадку, коли "Наша Україна", у першу чергу, демілітаризує свою політику, і коли буде збіг у стратегічних і тактичних позиціях".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...