Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РАДА ВИРІШИЛА ІГНОРУВАТИ ПРЕЗИДЕНТА

П'ятниця, 25 травня 2007, 17:36

Верховна Рада вважає указ президента про перепідпорядкування внутрішніх військ, розпорядження про посилення охорони Генпрокуратури такими, що не тягнуть юридичних наслідків і не підлягають виконанню.

Про це йдеться у постанові, за яку проголосували 259 депутатів.

Крім того Верховна Рада зобов'язує Кабмін забезпечити неухильне виконання міністерством внутрішніх справ закону про внутрішні війська МВС та інших загонів.

"Забезпечити організацію проведення міністром внутрішніх справ роз'яснювальної роботи серед військовослужбовців, осіб начальницького і рядового складу щодо неприпустимості порушення Конституції і законів, попередити їх під розписку про кримінальну відповідальність за виконання явно злочинних наказів", - зазначається у тексті.

"Забезпечити посилений режим охорони відповідними підрозділами МВС будинків Верховної Ради, адміністративних будинків Генпрокуратури, Нацбанку, центральних органів виконавчої влади та інших державних органів Києва та КМДА", - додається у тексті.

Крім того Верховна Рада попереджає командувача внутрішніх військ МВС Кіхтенка, керівництво УДО та СБУ про утримання від виконання та видання явно злочинних розпоряджень та наказів.

"Запропонувати президенту внести до Верховної Ради подання щодо кандидатури на посаду голови СБУ", - продовжується у постанові.

"Звернути увагу президента щодо виключного регулювання законами питань організації і порядку діяльності утворених відповідно до законів військових формувань та правоохоронних органів, а також на невідворотність настання юридичної відповідальності за віддання явно злочинних розпоряджень і наказів", - додається у тексті.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...