Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Партія Кінаха гальмує всі вибори і хоче, щоб її взяли силою?

Вівторок, 29 травня 2007, 15:19

Центральна виборча комісія чекає судового рішення з питання про обнулення партійного списку блоку "Наша Україна" по виборах до Верховної Ради 26 березня 2006 року.

"У питанні про обнулення списку блоку "Наша Україна" зараз слово за судовими органами", - заявив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" голова ЦВК Ярослав Давидович.

За його словами, Печерський райсуд Києва виніс ухвалу, якою зобов'язав ЦВК розглянути питання про обнулення списку блоку "Наша Україна". Однак, дану ухвалу оскаржила ПППУ, лідером якої є Анатолій Кінах.

"Поки ця скарга не буде розглянута судом, ми не можемо виконати ухвалу Печерського райсуду", - заявив голова ЦВК.

Водночас джерело у секретаріаті ПППУ заявило, що партія не має наміру давати добровільну згоду на обнулення партійного списку блоку "Наша Україна".

За словами співрозмовника, блок "Наша Україна" не вів ніяких попередніх переговорів із ПППУ щодо цього питання ні до міжпартійного з'їзду, на якому було прийнято рішення про обнулення списку, ні після нього.

Як відомо, БЮТ і "Наша Україна" на міжпартійних з'їздах прийняли рішення про обнулення своїх партійних списків по виборах 26 березня 2006 року.

ЦВК задовольнив звернення БЮТ і обнулив його список. Однак, блоку "Наша Україна" відмовив у цьому, оскільки на рішенні міжпартійного з'їзду був відсутній підпис керівника ПППУ, а також печатка цієї партії.

Відповідно до умов політичних домовленостей між лідерами країни про проведення позачергових парламентських виборах 30 вересня, після прийняття Верховною Радою необхідних законопроектів депутати фракцій БЮТ і "Наша Україна" повинні достроково скласти свої повноваження.

Таким чином, у складі Верховної Ради залишиться менше 2/3 її конституційного складу, що дасть можливість президенту Віктору Ющенку підписати указ про дострокове припинення її повноважень.

Разом з тим, якщо список блоку "Наша Україна" не буде обнулено, то після дострокового припинення повноважень нинішніх депутатів від цього блоку ЦВК буде зобов'язаний зареєструвати наступних за списком депутатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування