Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко все ще вірить, що виведе країну з "кризового піке"

Четвер, 31 травня 2007, 13:44

Президент Віктор Ющенко вимагає від коаліції продемонструвати вже в четвер бажання виконувати умови компромісу.

Про це йдеться в заяві голови секретаріату президента Віктора Балоги.

Він нагадав, що президент продовжив на день повноваження Верховної Ради, щоб забезпечити результативне втілення домовленостей від 27 травня.

"Глава держави у критичній ситуації, що склалася, не може дозволити собі бути затятим формалістом. Не слід відбирати у парламенту такі необхідні для продуктивної роботи години, які визначать характер розвитку країни на роки", – пояснив Балога.

При цьому він вказав, що "вчорашня законотворчість, запропонована депутатами від більшості, мала тривожні ознаки зриву компромісних рішень".

"Не вперше, коли політичні сили, які утворили парламентську коаліцію, забувають про взяті зобов’язання. Так було у 2006 році після підписання Універсалу національної єдності, так сталося і після спільного рішення президента і прем’єра від 4 травня цього року. Це небезпечна для держави тенденція, яку потрібно рішуче зламати", – заявив Балога.

За його словами, президент непохитний у своєму прагненні "вивести країну з кризового піке".

"Це об’єднає Україну. Однак над цим має працювати не лише Віктор Ющенко. Коаліція сьогодні має продемонструвати реальну, а не уявну готовність до відповідального компромісу. Неприйнятні будь-які сценарії зі штучного заяложування тих домовленостей, які були схвально зустрінуті по всій країні", - заявив Балога.

"Громадськість чітко пам’ятає, що під важливими домовленостями загальнонаціонального масштабу стоять підписи конкретних політиків. Ця авторизація передбачає обов’язковість і відповідальність", - наголосив він.

Як відомо,  в першій половині дня четверга Рада не ухвалила жодного рішення з пакету політичних домовленостей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...