Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко вже запрошує на вибори спостерігачів

П'ятниця, 4 травня 2007, 20:17

Президент Віктор Ющенко доручив керівництву облдержадміністрацій негайно утворити робочі групи зі сприяння організації виборів.

Про це він заявив у п’ятницю під час наради з головами облдержадміністрацій щодо проведення позачергових виборів до Верховної Ради, повідомляє прес-служба президента.

"Прошу невідкладно утворити робочі групи зі сприяння організації виборів на чолі з відповідно головою Ради міністрів Автономної Республіки Крим, головами місцевих держадміністрацій", – наголосив президент.

Реклама:

Він підкреслив важливість недопущення "жодного адміністративного тиску", особливо підкупу та обману виборців на будь-якому етапі виборчого процесу.

Ющенко зазначив, що урядом буде забезпечено повне фінансування видатків на проведення позачергових виборів. Він доручив міністерству фінансів, Нацбанку спільно з ЦВК забезпечити, в рамках відповідних повноважень, прозорість використання бюджетних коштів.

Також міністерству закордонних справ президент дав доручення звернутися до органів влади іноземних держав з проханням надати згоду на утворення виборчих дільниць в рамках закордонного виборчого округу і направити спостерігачів за проведенням в Україні дострокових виборів.

ВІДЕО ДНЯ

Правоохоронним органам та силовим відомствам він доручив забезпечити протягом виборчого процесу належний громадський порядок та охорону приміщень виборчих комісій, виборчих бюлетенів та іншої документації; вжити всіх заходів для недопущення участі іноземних громадян або осіб без громадянства у передвиборній агітації.

Ющенко також доручив "у разі появи, негайно покласти край будь-яким закликам до ліквідації незалежності України, зміни конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету та територіальної цілісності держави".

Президент звернув увагу учасників наради, що підготовка до виборів не повинна зашкодити економічним і соціальним процесам у регіонах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування