Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз просить саморозпуску, а Кравчук розповідає про Гегеля, Ющенка і мишу

Понеділок, 7 травня 2007, 12:41

Голова Верховної Ради Олександр Мороз пропонує робочій групі з підготовки дострокових виборів напрацювати зміни до Конституції, які б давали парламенту можливість саморозпуститися.

"Я пропоную робочій групі внести зміни до Конституції, які дають парламенту право саморозпуститися", - заявив спікер під час круглого столу, коментуючи виступ екс-президента Леоніда Кравчука.

Він зауважив, що останнім часом читає Гегеля: "У нього є філософія суб'єктивного ідеалізму, яка означає все існує тоді, коли я його відчуваю: закрив я очі - і миші немає".

"Закрив президент очі і опозиція – і парламенту немає, відкрив – є. А 90 стаття Конституції каже, що парламент працює до вступу в силу нового парламенту", - додав екс-президент.

На переконання Кравчука, виходом із ситуації, що склалася, є те, що "парламент сам має прийняти рішення про дострокові вибори".

"Президент не мав підстав розпустити парламент. Давайте на цьому питанні зосередимо увагу, все інше шелуха, філософія, в гіршому її вимірі, яку сповідують не філософи", - вважає екс-президент.

"Тому й придумали очищення. Тобто ми підемо до народу, він нас почистить, і ми знову повернемось в цьому складі, тільки білі й пухнасті. Може, треба прийти до слова самоочищення, бо виходити брудними до людей непристойно", - додав він.

Крім того під час свого виступу Кравчук прокоментував заяви про те, що склад коаліції у парламенті не відповідає волі виборців.

"Бачте формат коаліції не такий, який голосував народ. Де в світі народ голосує за коаліцію? Він голосує за парламент, а коаліція формується в парламенті", - заявив він.

"Що три партії, які йшли на вибори, мали одну програму? Стояли на Майдані – кажуть. То я побіжу на Майдан, постою і вже маю підставу бути проголосованим – це сміх, незручність", - додав екс-президент.

"Постояв Мороз на Майдані, за нього проголосували, правда, менше, ніж до того, як він там не стояв. То що бігатимемо по Майданах? Не треба принижувати народ і самих себе. Хлопчики у коротеньких штанцях не повинні гратися у політику. А якщо граються, то мають нести відповідальність", - переконаний Кравчук.

Крім законів, необхідних для проведення дострокових виборів, він запропонував "прийняти конструктивну програму ефективної взаємодії президент–парламент-уряд, план захисту Верховної Ради, опозиції та коаліції від екстремістів-радикалів, від сваволі владних посягань будь-кого з посадових осіб".

Також він запропонував прийняти "пакет стратегічних домовленостей щодо кадрової політики, протокол домовленостей щодо взаємодії на міжнародному рівні, концепцію загальнонаціонального примирення та визначити терміни завершення політичної реформи".

На форумі присутні прем'єр-міністр Віктор Янукович, спікер Олександр Мороз, екс-президент Леонід Кучма, екс-спікер Володимир Литвин, представники коаліції та громадськості.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...