Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка не сприймають ідею Мороза

Вівторок, 8 травня 2007, 20:29

Спроби нашвидкуруч внести зміни до Конституції, як того вимагають окремі представники переговорного процесу, є неприйнятними.

Про це заявив перший заступник глави секретаріату президента Іван Васюник, коментуючи засідання робочої групи з подолання політичної кризи у вівторок.

"Цей процес вимагає комплексного підходу. А тому сторони дійшли згоди щодо створення на паритетних засадах єдиної робочої комісії з підготовки проекту нової редакції Конституції України", - зазначив Васюник, повідомляє прес-служба президента.

За його словами, зазначена комісія має працювати над новою редакцією Конституції і до, і після дострокових виборів з тим, щоб винести узгоджений текст нового Основного Закону на всеукраїнський референдум.

Васюник повідомив, що у вівторок сторони переговорного процесу в основному (за винятком двох пунктів) погодили текст проекту постанови Верховної Ради про забезпечення проведення дострокових парламентських виборів.

Також робоча група заслухала результати експертного опрацювання проекту закону про зміни до закону "Про статус народного депутата України" (з метою забезпечення реалізації п. 6 ч. 2 ст. 81 Конституції), а також зміни до Кодексу адміністративного судочинства (задля забезпечення неупередженого розгляду судових позовів щодо виборчого процесу).

Як відомо, за проведення виборів після внесення відповідних змін до конституції виступає спікер Олександр Мороз. Щоб внести зміни до Конституції, потрібно провести дві сесії Ради та отримати висновок КС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування