Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович віддасть Лавриновичу всі БТІ

Понеділок, 11 червня 2007, 08:59

До кінця місяця Кабінет міністрів передасть усі діючі Бюро технічної інвентаризації (БТІ) у розпорядження Міністерства юстиції та Міністерства ЖКГ.

Як пише газета "Дело", це один із перших кроків Кабміну в спробах реформувати житлово-комунальну сферу.

Деталі реформи зараз розробляються в Міжвідомчій комісії з вивчення питань функціонування системи БТІ.

Однак зрозуміло, що тепер саме міністерства, а не місцеві влади, будуть установлювати тарифи на послуги, надані БТІ, і контролювати використання виручених коштів.

До нинішніх функцій БТІ належать: оцінка об'єктів нерухомості, їхня інвентаризація й оформлення прав власності, що залишилися в них з радянських часів.

Передбачається, що функції інвентаризації перейдуть органам, підконтрольним Міністерству ЖКГ.

У ведення Мін'юсту відійдуть функції реєстрації прав власності.

Це означає, що, купивши квартиру або будинок, власник повинен буде спочатку оформити технічні документи на нерухомість у Міністерстві ЖКГ, а потім уже йти в органи Мін'юсту, щоб оформити права власності на куплену нерухомість, пише видання.

Раніше все це робилося в одному місці – БТІ.

У той же час, у Міністерстві ЖКГ не хочуть обмежуватися оформленням технічної документації на власність.

"Функції міністерства будуть полягати в реєстрації права власності, видачі довідок-характеристик, інвентаризації об'єктів і експертній оцінці нерухомості", - зпевнив заступник міністра з питань ЖКГ Олександр Билянський.

Торік Мін'юст перепідпорядкував своєму відомству ДП "Центр державного земельного кадастру", що перебувало у віданні Держкомзему.

Таким чином, контроль над БТІ і "Центром державного земельного кадастру" дозволять Міністерству юстиції одноосібно реєструвати права на нерухоме майно, відзначає "Дело".

Як відомо, на сьогодні БТІ – комунальні підприємства. Вони створюються місцевими радами в розпорядницькому порядку і входять у сферу їхнього управління.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування