Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК і прикордонники влаштували "змову"

П'ятниця, 15 червня 2007, 15:55

Центральна виборча комісія та Державна прикордонна служба створили спільну робочу групу для підготовки до позачергових виборів народних депутатів.

Відповідне рішення було прийнято під час першої робочої наради в ЦВК під керівництвом заступника голови комісії Жанни Усенко-Чорної та за участю керівників структурних підрозділів ЦВК і відповідних посадових осіб Держприкордонслужби.

Як відомо, згідно зі змінами до закону про вибори народних депутатів органи ДПС за три дні до дня виборів подають до окружних виборчих комісій відомості про осіб, які фактично перетнули державний кордон України і на момент подання відомостей відсутні дані про їхнє повернення на територію України.

Усенко-Чорна звернула увагу присутніх на необхідність беззаперечного забезпечення прав виборців під час здійснення відповідних заходів з боку прикордонників.

Зокрема, вона наголосила, що, незважаючи на певні складнощі закону, слід зробити все можливе, щоб він не став дискримінаційним:

"Лише спільні зусилля і чітке дотримання законодавчих норм у поєднанні з уважним індивідуальним підходом стануть запорукою попередження звуження виборчих прав громадян".

"Адже, враховуючи те, що в середньому за добу державний кордон України перетинає близько 150 тисяч українців, йдеться про реалізацію виборчого права великої кількості наших співгромадян", - пояснила вона.

У ході наради перший заступник директора Департаменту охорони державного кордону Віктор Назаренко поінформував, що на виконання цього завдання в адміністрації ДПС вже створено відомчу робочу групу та підготовлено комплексний план заходів з реалізації вимог закону.

За його словами, з метою мінімізації можливих похибок визначено найбільш доцільний механізм виконання поставлених завдань, який на сьогодні узгоджується з державними органами.

Також Назаренко додав, що на даному етапі спільно з Інститутом програмних систем опрацьовується інформаційно-телекомунікаційна підсистема "Вибори" та її програмне забезпечення, організовано додаткове встановлення в необхідній кількості приладів автоматизованого контролю за перетином кордону.

Таким чином планується повністю автоматизувати облік громадян по всьому периметру державного кордону.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування