Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Для Зварича навіть коні розумніші за Мороза

Вівторок, 19 червня 2007, 15:04

Представник президента в парламенті Роман Зварич пояснює повернення секретаріатом президента законів, ухвалених Верховною Радою після 2 червня, її неповноважністю.

"Сьогодні, здається, вже й коню ясно, що ВР втратила свою повноважність. Цей факт встановлений неодноразово, в тому числі й з урахуванням різних процедур і викрутас, на яких наполягав екс-спікер", - цитує слова Зварича прес-служба "Нашої України".

Він нагадав, що "згідно з рішенням КС від 2002 року у випадку, коли встановлюється факт неповноважності парламенту, головуючий на засіданні повинен припинити засідання в сесійному режимі".

"Можна констатувати, що депутати, які й досі сидять у парламенті, плавно перейшли в режим засідань зборів народних депутатів", - заявив Зварич.

"Народні депутати, звісно, можуть проводити такі збори і обговорювати на них що їм тільки заманеться. Хоча, звичайно, тут є питання бюджетних асигнувань стосовно трансляції цих засідань", - додав він.

За словами представника президента, "якби чинне законодавство України визначало збори народних депутатів як орган, що уповноважений приймати закони, то секретаріат президента був би зобов'язаний їх розглянути і передати президенту на підпис".

"Проте, на велике розчарування представників Соцпартії, такі збори не уповноважені приймати закони, це може робити виключно Верховна Рада", - наголосив він.

"Прикро, що черговий раз доводиться спостерігати непослідовність Соцпартії та її лідера Мороза", - зауважив Зварич.

Він нагадав, що кілька тижнів тому, коли приймався пакет законів для забезпечення позачергових виборів, було проголосоване рішення ВР стосовно переголосування 50 нормативних актів, які розглядалися у сесійному залі до призупинення дії указу президента про розпуск парламенту.

"Якщо соціалісти вважали, що розпущена ВР була уповноважена приймати закони, вони б не погодилися, щоб їх переголосовували. Очевидно, що вони розуміли, що рішення прийняті після розпуску ВР, не могли вважатися легітимними", - переконаний Зварич.

Як відомо, представники СПУ вважають заяву секретаріату президента про відмову розглядати прийняті парламентом закони після 2 червня спробою знищити парламентаризм в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування