Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведько попросив не примушувати його стежити за ЦВК

Вівторок, 19 червня 2007, 16:01

Генпрокуратура заявляє, що не уповноважена здійснювати нагляд за діяльністю ЦВК, але може реагувати на факти перешкоджання здійсненню виборчого права.

Про це йдеться в повідомленні Генпрокуратури, поширеному у вівторок в зв'язку з тим, що "останнім часом до ГПУ почали надходити численні запитання щодо можливого реагування на порушення закону у ході виборчого процесу".

"Генеральна прокуратура не уповноважена здійснювати нагляд за ЦВК, додержанням виборчого законодавства та не є суб’єктом виборчого процесу", - зазначається в повідомленні.

"Водночас, до компетенції органів прокуратури належить реагування на факти перешкоджання здійсненню виборчого права, неправомірного використання виборчих бюлетенів", - сказано в повідомленні.

Також ГПУ зазначає, що до компетенції прокуратури належить реагування на факти підлогу виборчих документів або неправильного підрахунку голосів чи неправильного оголошення результатів виборів, порушення таємниці голосування, а також перевірка наведених у скарзі обставин згідно із рішенням відповідної виборчої комісії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування