Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Правиця" образилася на Луценка і Кириленка

Четвер, 28 червня 2007, 17:33

Блок "Рух – Українська правиця" розцінює підписання декларації про створення блоку між "Нашою Україною" та "Народною самообороною" як ревізію попередніх домовленостей.

Про це йдеться в заяві блоку щодо підписання декларації об'єднання демократичних сил, поширеній у четвер.

"Декларація, підписана Кириленком та Луценком, може тлумачитися як ревізія досягнутих домовленостей, що фактично є відмовою в односторонньому порядку від взятих на себе зобов’язань, парафованих в угоді від 7 червня цього року", - заявляє "Рух – Українська правиця".

"Підписання цього документу стало несподіванкою не тільки для Блоку "Рух-Українська правиця", але і для інших політичних сил, які 7 червня цього року парафували угоду про утворення виборчого блоку між НСНУ, "Народною самообороною" та Блоком "Рух-Українська правиця", - йдеться в заяві.

"Рух – Українська правиця" стверджує, що угодою від 7 червня сторони досягли домовленостей практично щодо всіх питань, "в тому числі щодо положення про подальше об’єднання політичних сил".

"Навіщо декларувати двома суб’єктами те, про що вже домовлено в парафованій угоді на рівні широкого кола демократичних сил?", - запитує блок.

"Підписання декларації, що відбулося в день анонсованої зустрічі всіх можливих суб’єктів широкого блоку з президентом України, є виявом неповаги до партнерів. Такі кроки можуть призвести до руйнування демократичного виборчого блоку і є відходом від лінії на формування широкого об'єднання, до якого закликав президент", - підкреслюється в заяві.

"Рух-Українська правиця" зазначає, що не виходив із переговорного процесу, "тому дивними виглядають заклики нас до об’єднання".

"Керуючись гаслом "Мораль, Чесність і Порядність", ми закликаємо об’єднуватись саме на цих принципах. Тільки об’єднання демократичних сил в єдиному блоці, що ми послідовно відстоюємо, дозволить перемогти на позачергових виборах", - йдеться в заяві.

Лідер УНП Юрій Костенко при цьому зазначив, що "замість об’єднання політичних сил демократичного спрямування, фактично утворюється новий політичний проект "під вождя", який не так давно браво марширував під Інтернаціонал".

Водночас лідер НРУ Борис Тарасюк підкреслив, що партії блоку "Рух-Українська правиця" не сприймають мови ультиматумів, "оскільки такі методи притаманні недемократичним силам."


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування