Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко створив для внутрішніх військ окремий орган

Четвер, 7 червня 2007, 09:55

Президент Віктор Ющенко визначив органом військового управління внутрішніх військ Головне управління внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України.

Про це йдеться в указі президента про питання органу військового управління внутрішніх військ від 6 червня, розміщеному на офіційному сайті глави держави.

Цей указ встановлює, що командувач внутрішніх військ користується правами міністра оборони, передбаченими положеннями про проходження військової служби військовослужбовцями, затвердженими указом президента від 7 листопада 2001 року.

Указом також затверджується Положення про орган військового управління внутрішніх військ МВС. Воно, зокрема, визначає основні завдання цього органу.

Серед них: участь у реалізації державної політики з питань діяльності внутрішніх військ; підтримання постійної бойової та мобілізаційної готовності внутрішніх військ, а також забезпечення стійкого, безперервного та оперативного управління ними.

Крім того, до завдань ОВУВВ віднесені: планування діяльності внутрішніх військ, у тому числі в умовах надзвичайного та воєнного стану; організація охорони та оборони важливих держоб'єктів, матеріально-технічного та військового забезпечення МВС та охорона диппредставництв.

Орган військового управління внутрішніх військ також має здійснювати в межах компетенції заходи правового режиму надзвичайного стану, організовувати своєчасне та повне виконання внутрішніми військами завдань з охорони громадського порядку та боротьби зі злочинністю тощо.

Для погодженого вирішення питань, що належать до компетенції ОВУВВ, при цьому органі створюється постійно діючий колегіальний орган – військова рада. Її очолює командувач внутрішніх військ, до її складу також входять його перші заступники та заступники, начальники управлінь територіальних командувань.

Сам орган військового управління внутрішніх військ очолює командувач внутрішніх військ, військовослужбовець, якого призначає на посаду і звільняє з посади президент.

Як пише "Комерсант-Україна", у секретаріаті президента твердять, що створюючи окремий орган для управління внутрішніми військами, раніше виведеними з підпорядкування МВС, Ющенко мав на меті привести законодавчу базу у відповідність до Конституції.

"Орган управління був створений в розвиток цього указу (про виведення внутрішніх військ з підпорядкування МВС) за аналогією зі збройними силами. Тільки там органом військового управління є Генеральний штаб, а у внутрішніх військах – Головне управління", - зазначив радник президента Микола Полудьонний.

Водночас, в уряді вважають, що даним указом Ющенко визнав, що війська підкоряються МВС. "Якраз виокремлення внутрішніх військ я тут не вбачаю. Навіть саме формулювання указу підкреслює, що внутрішні війська закріплені за МВС", - зазначив віце-прем’єр з питань нацбезпеки та оборони Олександр Кузьмук.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування