Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зварич зауважив, що Станік повернулася "не за адресою"

Четвер, 19 липня 2007, 12:10

Представник президента в парламенті п'ятого скликання Роман Зварич вважає некоректною підсудність Шевченківського райсуду Києва у справі щодо протиправності указу президента про звільнення Сюзанни Станік з посади судді КС.

"Підсудність Шевченківського суду у цій справі є не зовсім коректною, тим більше, що інститут президента знаходиться за юридичною адресою іншої територіальної судової юрисдикції", - цитує його слова прес-служба об'єднання демократичних сил.

"Як колишній міністр юстиції, я завжди утримувався від коментарів щодо КС, тим паче негативних. Проте тенденція, яка прослідковується у Шевченківському суді вже протягом багатьох років, викликає певну тривогу", - зазначив Зварич.

"Рішення Шевченківського суду свідчать про те, що він уже практично став підконтрольним інструментом однієї політичної сили", - додав представник президента.

Водночас член "Нашої України" Юрій Ключковський висловив думку, що рішення Шевченківського райсуду буде оскаржуватися в апеляційному порядку.

"Хочу нагадати, що рішення Шевченківського суду ще не набуло чинності. Я не впевнений, що воно достатньо обґрунтоване, тому його обов'язково потрібно оскаржувати", - сказав він.

Як відомо, у cереду Шевченківський райсуд Києва визнав протиправним указ президента про звільнення Станік з посади судді Конституційного Суду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування