Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Перебіжчики БЮТ і "Нашої України" попросили захисту у Лавриновича?

Понеділок, 2 липня 2007, 19:14

П'ятеро депутатів 5 скликання від блоків "Наша Україна" і БЮТ звернулися в Мін'юст із проханням перевірити законність рішень міжпартійних з'їздів про дострокове припинення їхніх депутатських повноважень.

Як повідомило у понеділок джерело в парламенті, у зверненні до міністра юстиції Олександру Лавриновича депутати сумніваються в легітимності рішень з'їздів БЮТ і "Наша Україна" від 2 червня 2007 року, якими були достроково припинені повноваження депутатів, обраних 26 березня 2006 року.

У своєму зверненні депутати підкреслюють, що рішення міжпартійних з'їздів були прийняті "для штучного створення додаткової підстави президенту для розпуску парламенту", - відзначає співрозмовник.

За його словами, з'їзди проводилися в закритому режимі, що суперечить ст. 37 Конституції.

Також у депутатському зверненні відзначається, що з'їзд БЮТ прийняв рішення про дострокове припинення повноважень 26 депутатів, що не написали заяви про вихід із фракції, і, таким чином, вийшли за рамки, установлені Конституцією для таких випадків.

У зверненні також йдеться про те, що в ч.3 ст. 101 закону про вибори депутатів передбачається можливість прийняття рішень з'їздів політичних партій про виключення тільки окремих кандидатів у депутати і виключно в індивідуальному порядку.

Після цього ЦВК повинна прийняти рішення про виключення кандидата в депутати з виборчого списку блоку або партії.

Таким чином, порушивши юридичний порядок, зазначені партії намагалися створити ситуацію, коли кількість депутатів у ВР буде менше 300 осіб, і, отже, можна буде стверджувати, що Верховна Рада є неповноважною, - резюмував співрозмовник.

У прес-службі Мінюсту повідомили, що депутатське звернення з цього приводу у відомстві є, і Мін'юст його розглядає.

Також у прес-службі додали, що протягом найближчих днів будуть відомі результати розгляду даного звернення.

У "Нашій Україні" і БЮТ поки не коментують таке звернення.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування