Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведько поки залишив Шкіля в спокої

Субота, 21 липня 2007, 17:37

Генпрокуратура призупинила розслідування кримінальної справи проти члена БЮТ Андрія Шкіля за підозрою в організації масових заворушень у 2001 році в Києві.

Про це газеті "Сегодня" повідомив начальник прес-служби Генпрокуратури Олексій Бебель.

Як відзначає газета в п'ятницю ввечері, Бебель обмежився тільки цією фразою і відмовився надати будь-які подробиці.

"Сегодня" повідомляє, що справу проти Шкіля було відновлено 25 червня. Спочатку вона була призупинена після того, як він став народним депутатом.

Після того, як у червні Шкіль відмовився від депутатського мандата і позбавився недоторканності, нардеп від Партії Регіонів Владислав Запанський направив у ГПУ депутатський запит, у якому поцікавився, чи відновлена справа проти Шкіля.

У відповіді ГПУ значилося, що справа відновлена. Сам Шкіль довідався про поновлення розслідування кримінальної справи проти нього від "Сегодня", після чого назвав це "помстою" з боку Запанського і ПР. Про справу ніхто з Генпрокуратури йому не повідомляв і на допити не викликав.

Разом з тим, глава політради блоку "Наша Україна - Народна самооборона" В'ячеслав Кириленко, коментуючи на брифінгу в суботу поновлення кримінальної справи щодо Шкіля, відзначив, що "це означає, що в Генпрокуратуру повернувся кучмізм".

"По-перше, цьому громадськість дасть належну оцінку, а, по-друге, вони ж не пересаджають усіх. Це вони натякають таким чином, що ви ж достроково припинили свої повноваження, тепер у вас немає депутатської недоторканності вже. Так ми вас почнемо по одному саджати. Але усіх все одно не пересаджають", - цитує Шкіля Ліга.

Кириленко підкреслив, що громадськість відстоїть Шкіля і сам пообіцяв докласти до цього всіх зусиль, оскільки, беручи участь в акції "Україна без Кучми", Шкіль боровся за демократію.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування