Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка хочуть відбілювати імідж КС разом з Януковичем і Морозом

Понеділок, 23 липня 2007, 17:13

Представник президента у Конституційному Суді і у ЦВК Марина Ставнійчук вважає, що останні події в КС дають підстави сподіватися на налагодження ефективної роботи цього органу.

На її думку, зроблено лише перший крок до нормалізації роботи КС, а "для утвердження високого статусу цього органу, повернення довіри до нього громадян необхідна солідарна, консолідована позиція президента, Кабміну і парламенту".

Водночас Ставнійчук зазначила, що президент як гарант Конституції "робить і робитиме все можливе у рамках своїх повноважень задля забезпечення високого статусу КСУ".

"Нинішній склад Конституційного Суду працює у вельми непростих умовах. Фактично, він вирішує питання конституційності правових актів органів влади, спираючись на положення Основного Закону, які містять, на жаль, доволі часто суперечності і є недосконалими. Ситуація погіршується бажанням деяких політичних сил визначати рішення КСУ в своєму партійному офісі", – сказала вона, повідомляє прес-служба президента.

Саме таке ставлення до КС, на думку Ставнійчук, зумовило процеси, "які важко зрозуміти з точки зору державного підходу".

Вона нагадала, що за весь час роботи нинішній склад Конституційного Суду ухвалив лише 6 рішень у той час, коли до КСУ вже спрямовано 88 подань і 30 звернень.

На думку Ставнійчук, ці перипетії "мали дуже серйозний суспільний наслідок – падіння довіри до Конституційного Суду в суспільстві".

"Разом із тим, останнім часом події у Конституційному Суді свідчать про те, що проблеми становлення цієї поважної інституції минають. Після відповідних судових рішень буде остаточно закрите питання звільнення суддів КСУ за порушення присяги. Їх відмова від демонстративної участі у засіданнях КСУ, сподіваємося, дозволила позбутися політизації його діяльності. Про що свідчить, зокрема, рішення у справі про соціальні гарантії громадян від 9 липня 2007 року", – зазначила вона.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: