Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович отримав від Луценка п’ять двійок

Четвер, 26 липня 2007, 13:48

Лідер блоку "Наша Україна – Народна самооборона" Юрій Луценко вимагає відставки уряду Віктора Януковича.

Про це він заявив під час прес-конференції у Тернополі, повідомляє прес-служба блоку.

"Цей уряд бреше людям, він відверто займається корупцією і не слугує національним інтересам, а відтак його треба змінити", - сказав Луценко.

Оцінюючи діяльність Кабміну, Юрій Луценко відзначив, що, по-перше, цей уряд заснований на зраді окремих "помаранчевих" політиків – Олександра Мороза, Анатолія Кінаха та їхніх соратників.

По-друге, за словами Луценка, цей уряд заснований на брехні. Як приклад, він навів колишні обіцянки урядовців піклуватися про літніх людей. Він нагадав, що в державний бюджет закладено 800 млн. гривень для компенсації втрачених вкладів Ощадбанку СРСР. Однак, на практиці ці гроші не видаються.

По-третє, відзначив лідер НУНС, це уряд "розгулу цін і розбою житлово-комунальних тарифів". За його словами, експерти прогнозують зростання цін на послуги ЖКХ у поточному році щонайменше на 20%.

По-четверте, той факт, що за поточний і минулий роки уряд довів зовнішню заборгованість України до 100 млрд. гривень, Луценко назвав "національною зрадою".

"Крім того, це уряд не тільки примудрився зберегти фіксовану вартість транзиту російського газу – чого добивалася Росія, - а й залишив сталий тариф до 2010 року. Це колосальний удар по національних, і, в тому числі, економічних інтересах", – наголосив Луценко.

Водночас, цінова накрутка для населення, яке споживає газ, складає аж 10%, зазначив Луценко.

По-п’яте, уряд Януковича – це уряд, який роз’єднує Україну, вважає він.

"Упереджене ставлення до східних і західних областей України стало догматом", - сказав лідер НУ-НС. Як приклад, загальна сума повернутого ПДВ в Донецькій, Луганській і Запорізькій областях разом вдвічі перевищує відповідний показник по решті територій, нагадав він.

"Це означає, що подвійні стандарти, поділ українців на своїх і чужих, стали ідеологією уряду Януковича", - зазначив Луценко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування