Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Члени блоку НУ-НС кажуть, що їх "клонують"

Вівторок, 31 липня 2007, 09:50

Інформація про створення суспільно-політичного "Українського народного блоку", у котрий увійшли Всеукраїнська Чорнобильська народна партія "За добробут і соціальний захист народу", Партія відродження села і партія "Україна соборна", є проявом "синдрому клонування".

Про це заявив керівник Центрального штабу "Правиці", заступник голови Української народної партії Ярослав Джоджик, повідомляє Ліга з посиланням на прес-службу УНП.

Він вважає "симптоматичним", що ця інформація з'явилася відразу після інтерв'ю лідера УНП Юрія Костенка, в якому він не виключив можливості прийняття з'їздом партії рішення про самостійний вихід на дострокові парламентські вибори.

Джоджик розцінює створення в Україні "чергових клонів Української народної партії" як "прояв боротьби з ідеологічними партіями".

Він нагадав, що "перед минулими виборами, коли з 2003 року було зареєстровано Українську народну партію, Аграрна партія взяла назву "Народної", а на виборах-2006 екс-спікер Верховної Ради Володимир Литвин утворив "Народний блок" свого імені - одночасно з існуванням Українського народного блоку".

"Боротьбу з ідеологічними партіями" Джоджик вважає "явищем, що віддаляє Україну від стандартів європейської демократії".

Він відзначив, що "у розвинутих демократіях до влади приходять не політичні проекти "грошових мішків", а ідеологічні партії, що уособлюють політичні погляди мільйонів середніх громадян".

"Як одна з деяких ідеологічних партій в Україні, УНП, яка за даними Мін'юсту по своїй структурованості займає 5 місце серед майже півтори сотні зареєстрованих політичних партій, не вперше стає об'єктом клонування", - зазначив Джоджик.

Як відомо, раніше Всеукраїнська Чорнобильська народна партія "За добробут і соціальний захист народу", Партія відродження села і партія "Україна соборна" заявили про намір створити суспільно-політичний блок перед виборами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування