Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога натякнув Івченку на двері

Понеділок, 9 липня 2007, 15:35

Глава секретаріату президента Віктор Балога заявляє, що учасники мегаблоку мають виконувати всі внутрішні ухвали, прийняті більшістю.

Так він прокоментував відмову КУН створювати з блоку одну партію після позачергових виборів Верховної Ради.

"Широке попереднє обговорення гарантуватиме врахування всіх думок і позицій. Далі настає жорстка виконавча дисципліна. Незгодні чи ті, хто продовжуватиме мати якусь особливу думку, мають залишити лави. Це жорстко, але необхідно", - заявив Балога.

Він наголосив, що умовою перебування в мегаблоці є офіційне підтвердження партією, яка до нього входить, готовності до злиття в єдину політичну силу.

"Так мають вирішити партійні з’їзди, причому це слід зробити до виборів, аби уникнути будь-яких непорозумінь чи спекуляцій після завершення перегонів. Слід усвідомити: час існування дрібних партій відійшов, на політичній арені сучасної України можуть ефективно діяти тільки вагомі гравці", - наголосив він.

Він також висловив думку, що "учасники мегаблоку мають гуртуватися навколо президентського курсу на побудову міцної демократичної держави, яка має стати повноправним членом європейської спільноти".

" Це – необхідний цементуючий елемент нашої спільної стратегії і тактики. Такий підхід має бути перенесений і на процес трансформації виборчого блоку в єдину партію", - додав він.

На сьогодні, за словами Балоги, демократичному мегаблоку потрібно зосередитися на досягненні двоєдиної мети – перемоги на позачергових виборах і формальному завершенні об’єднавчого процесу.

"Ми повинні забезпечити такий результат голосування, який дасть демсилам можливість утворити парламентську більшість і сформувати уряд. Вірю у досяжність поставленої мети. Однак на шляху до неї блок має діяти в єдиному ключі, підпорядкувати увесь ресурс. Важливо пам’ятати, що будь-які внутрішні розбіжності тільки послаблять наші зусилля", - наголосив Балога.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...