Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Фарс" над Різаком надихнув есдеків на боротьбу

Середа, 1 серпня 2007, 12:40

СДПУ(о) називає судовий процес над екс-губернатором Закарпаття Іваном Різаком злочином проти демократії в Україні й обвинувачує в його інспіруванні найближче оточення президента Віктора Ющенка.

"Судовий фарс щодо Івана Різака - злочин проти демократії в Україні, що у ряді інших злочинів, що проводилися в інтересах пропрезидентських політичних сил, інспіровано найближчим оточенням Ющенка і з його відома", - йдеться у заяві партії.

"Те, що президент і його секретаріат сьогодні узурпували право призначення суддів, одержавши реальні важелі тиску на них, несе реальну загрозу всій судовій системі країни", - упевнені в СДПУ(о).

У партії попереджають, що "вчинене над Різаком судилище може стати передмовою для майбутніх судів, за допомогою яких Ющенко, сфальсифікувавши результати майбутніх виборів, сподівається зберегти свою владу".

СДПУ(о) висловлює "протест проти перетворення судової системи України на інструмент виконання політичних замовлень".

Також партія висловлює впевненість, що "порочна практика проведення політичних провокацій проти опонентів "Нашої України" і її сателітів, масштабний тиск на суди і "організація" замовних вироків можуть повністю знищити систему правосуддя в нашій країні".

"Ми закликаємо всі політичні сили, кому дорогі ідеали свободи і демократії, піднятися на захист законності і справедливості", - йдеться в заяві СДПУ(о).

Як відомо, у вівторок Апеляційний суд Івано-Франківська засудив Різака до п'яти років ув'язнення з відстрочкою виконання вироку в один рік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування