Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Політологи впевнені, що фальсифікацій не буде

П'ятниця, 10 серпня 2007, 14:48

Позачергові вибори в Україні не можливо сфальсифікувати на рівні окружних виборчих комісій.

Таке переконання висловив на прес-конференції голова Комітету виборців України Ігор Попов, відповідаючи на питання російських журналістів.

За його словами, вибори можливо сфальсифікувати на рівні дільничних комісій у випадку, якщо їхні представники в більшості підтримають одну політичну силу.

Водночас на переконання політтехнолога БЮТ Олега Медведєва, причина фальсифікації виборів може критися у відсутності конкуренції між політичними силами.

Тому, за його словами, фальсифікація можлива на Сході України, "де, крім Партії регіонів, нікого немає".

У той час, як на Заході можливість фальсифікації зводиться до мінімуму в зв’язку з жорсткою конкуренцією на цій території БЮТ і "Нашої України".

У свою чергу політолог НУ-НС Олесь Доній заперечив тезу Медведєва і наголосив, що рівень фальсифікації залежить не від конкуренції, а від привілейованих умов на виборах, створених для парламентських фракцій.

Так, за його словами, уже зараз виборчі комісії формуються лише з представників парламентських фракцій і таким чином непарламентські сили не мають права в певній мірі захистити свої інтереси на виборах.

Крім того, він також висловив думку, що рівень фальсифікації залежатиме від політичних уподобань представників кожної сили на місцях.

"Фальсифікаціями займаються, якщо займаються, не персонально Янукович, Тимошенко або Мороз. Фальсифікаціями займаються звичайні українські громадяни. Тобто проблема – у неправовій свідомості українців", - сказав Доній.

У свою чергу інший політолог Андрій Єрмолаєв, якій співпрацює з керівником апарату прем’єра Сергієм Льовочкіним, коментуючи загальний хід передвиборчої кампанії, зазначив, що на дострокових виборах головну роль зіграють "не технології і навіть не гроші".

На його думку, більшість політичних сил після минулих виборів програла, оскільки їхні представники на місцях не користуються належною повагою та авторитетом.

"Зараз перемагає той, хто вміє провести вибори по всій країні і може презентувати виборцям не лише п’ятірку, але й поважних і серйозних спікерів в усіх областях і регіонах", - зазначив Єрмолаєв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування