Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК зареєструвала НУ-НС. БЮТ ставить намети

Субота, 11 серпня 2007, 17:00

Центральна виборча комісія зареєструвала виборчий список блоку "Наша Україна - Народна самооборона".

Таке рішення було прийнято на засіданні ЦВК у суботу.

Спочатку в список було внесено 448 кандидатів у народні депутати, однак комісія виключила зі списку 47 чоловік у зв'язку з тим, що вони не подали заяву про згоду балотуватися.

ЦВК також зареєструвала представником НУ-НС у ЦВК із правом дорадчого голосу Романа Зварича.

Разом з тим, члени ЦВК від коаліції не підтримали пропозицію заслухати інформацію про підготовку ЦВК до створення окружних виборчих комісій.

Пропозицію заслухати таку інформацію вніс на засіданні ЦВК у суботу заступник глави комісії Андрій Магера.

Він відзначив, що в ЗМІ з'явилася інформація про те, що ЦВК має намір не допустити представників БЮТ і Партії регіонів до формування окружних виборчих комісій.

Разом з тим, пропозицію заслухати дану інформацію не було підтримано, за це проголосували лише 7 членів ЦВК при необхідних 8.

На засіданні в суботу ЦВК також зареєструвала списки Всеукраїнського об'єднання "Свобода" і Блоку Литвина.

З 407 чоловік, внесених у списки ВО "Свобода" ЦВК відмовила в реєстрації 116 у зв'язку з неналежним оформленням і 34 виключила зі списку в зв'язку з тим, що вони не подали заяву про згоду балотуватися.

З 261 кандидата в Блок Литвина п'яти було відмовлено в реєстрації у зв'язку з неналежним оформленням, а 1 кандидат виключений у зв'язку з відсутністю заяви про згоду балотуватися.

Водночас біля стін ЦВК проходить акція протесту представників Блоку Юлії Тимошенко проти нереєстрації виборчого списку цього блоку.

Біля будинку ЦВК встановлено кілька десятків агітаційних наметів із символікою БЮТ. Учасники акції також одягнені в майки і кепки із символікою блоку. Акція супроводжується трансляцією популярної музики.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування