Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко не бачить причин, за якими ЦВК відмовляє Тимошенко

Понеділок, 13 серпня 2007, 21:39

Президент Віктор Ющенко вважає, що проблема з нереєстрацією виборного списку Блоку Юлії Тимошенко виникла "на порожньому місці", і закликає Центральну виборчу комісію провести реєстрацію списку кандидатів від БЮТ.

Про це президент заявив у понеділок на державній дачі "Зоря", де він проводив зустріч із президентом Литви Валдасом Адамкусом.

"Мені здається, що ми маємо проблему на порожньому місці", - відзначив президент.

На його думку, нереєстрація списку БЮТ "не відбулася по другорядних ознаках".

Ющенко відзначив, що ці ознаки "не можуть бути причиною відмови в реєстрації, тим більше, що такий прецедент був вже у виборній практиці".

При цьому президент підкреслив, що упевнений в тому, що "Центральна виборча комісія має цілком правову відповідь на цю проблему".

"Тому я звернувся і до політичних сил, що апелюють через ЦВК на зусилля по нереєстрації, що це не місце для політичної конкуренції, на яке ми сьогодні повинні витрачати час і енергію, і я звернувся до ЦВК із закликом провести відповідну реєстрацію політичної сили, щоб зняти це питання з порядку денного", - заявив Ющенко.

Крім того, він нагадав, що у вівторок очікується рішення суду з цього питання, "яке поставить правову крапку в цій дискусії".

У той же час, на думку Ющенка, "головне сьогодні мати чіткі політичні домовленості і діяти толерантно, відкрито, привселюдно, навіть політичним опонентам і не здійснювати в такий спосіб дії, які б дискредитували до деякої міри демократичний передвиборний процес".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування