Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович не дає грошей на улюблений ярмарок Ющенка

Четвер, 16 серпня 2007, 08:22

Організатори Сорочиньского ярмарку заявляють, що держава протягом декількох років не виділяє кошти на його проведення.

Про це заявила журналістам керівник проекту ТОВ "Сорочинський ярмарок" Світлана Свищева, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"З 1999 року існує постанова Кабінету міністрів "Про Сорочинський ярмарок", яка передбачає державне фінансування загальнодержавного заходу починаючи з 2000 року. Але ні копійки на рахунок ТОВ "Сорочинський ярмарок" з держбюджету України на сьогоднішній день не було перераховано", - зазначила вона.

Реклама:

За її словами, тільки один раз - у 1999 році - з бюджету було виділено 0,5 млн. грн, що були витрачені в більшій мірі на облаштування села Великі Сорочинці, ремонт Спасо-Преображенського храму, а також автодоріг, які ведуть до села.

Свищева зазначила, що цього року на утримання Сорочинського ярмарку було витрачено 800 тис. грн.

За її словами за ці кошти було поліпшене енергозабезпечення, поставлена додаткова підстанція, проведено водопостачання, зроблені капремонти, оплачені податки.

ВІДЕО ДНЯ

"Тільки в момент проведення ярмарку ми платимо за прибирання території до 100 тис. грн. Усе це ми одержуємо за рахунок комерційних коштів, спонсорів. Матеріальна підтримка, передбачена з боку держави, не надходить", - підкреслила Свищева.

У свою чергу голова Полтавської обладміністрації Валерій Асадчев зазначив, що місцевий бюджет не має права вкладати кошти в комерційний проект, тому що це буде вважатися нецільовим використанням бюджетних грошей.

Із 1999 року, відповідно до указу президента, Сорочинський ярмарок отримав статус національного.

Як відомо, президент Віктор Ющенко вже кілька років підряд традиційно відвідує цей ярмарок. Цього року він також має намір відвідати в суботу Великі Сорочинці, де проходить "Сорочинський ярмарок".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...