Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко забрав у Януковича "зв'язних" – уже не потрібні?

Четвер, 16 серпня 2007, 09:42

Президент Віктор Ющенко поновив на посаді колишнього голову Національної комісії з питань регулювання зв'язку Олега Гайдука й опозиційного члена комісії Сергія Апасова, скасувавши всі постанови Кабінету міністрів про призначення в НКРЗ за останні півроку.

Відповідний указ Ющенко підписав у середу, мотивуючи це тим, що вони були звільнені з порушенням чинного законодавства, тому що закон "Про телекомунікацію" передбачає виключне право президента, а не Кабміну звільняти членів комісії.

За словами керівника служби соціально-економічного розвитку секретаріату президента Володимира Матвійчука, після ухвалення Кабміном постанов про звільнення членів НКРЗ між урядом і президентом ішли переговори про врегулювання конфлікту, пише в четвер "Комерсант-Україна".

"Останньою краплею стало підписання прем'єр-міністром Віктором Януковичем 25 липня постанови про затвердження нового положення про НКРЗ", - каже він, зазначаючи, що президент подав прохання в Конституційний Суд про визнання незаконною постанови уряду.

Прес-секретар прем'єр-міністра Денис Іванеско відмовився прокоментувати заяви секретаріату, однак джерело видання в Кабміні стверджує, що до виборів рішення президента оскаржуватися не буде.

"До обрання нового уряду в цьому сенсу немає, тим більше що "свій" голова НКРЗ Кабміну був потрібен тільки для приватизації "Укртелекому", від якої уряд відмовився", - каже співрозмовник.

На думку експертів, тепер звільнені члени НКРЗ вважаються поновленими на посаді. "Постанова, якою звільнені члени НКРЗ, вважається скасованою. У такий спосіб діє наказ про їхнє призначення на посаду", - підтвердив старший партнер "Ілляшев і партнери" Роман Марченко.

"Закон "Про Кабмін" передбачає необхідність приведення у відповідність з ним галузевих законів, зокрема закону "Про телекомунікації"... Але оскільки цей закон не був змінений, тому ті рішення, що були прийняті з боку Кабміну, нелегітимні. Юридично це означає, що усі – і члени НКРЗ, і голова - повинні бути поновлені на своїх місцях ", - каже депутат Сергій Чукмасов.

У свою чергу, Апасов підтвердив, що з четверга має намір вийти на роботу. "Відповідно до указу, я зобов'язаний бути на робочому місці завтра о 9 годині ранку, і сподіваюся зустріти там і Гайдука. Радий, що президент вступив у цю боротьбу, тому що це просто необхідно, щоб закон набув свою силу", - зазначив він.

Експерти не виключають, що через якийсь час Кабмін може видати нові постанови про зміну складу НКРЗ. "Звернення в КС відбуваються часто, але часто там вони і вмирають, тому що суд політично ангажований різними сторонами... Зараз набагато важливіше для Кабміну якось владнати все це з президентом", - вважає Марченко.

Як відомо, постановами від 21 березня Кабмін звільнив Гайдука і призначив головою НКРЗ Володимира Звєрєва.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...