Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Захисниця журналістів" Герман пішла судом на газету

Четвер, 16 серпня 2007, 14:18

Засідання Печерського райсуду Києва за позовом члена Партії регіонів Ганни Герман до газети "Вечірні вісті" на захист честі й ділової репутації перенесено на 6 вересня на 10 годину.

Про це "Українській правді" повідомив головний редактор газети "Вечірні вісті" Ігор Ткаленко.

За його словами, попереднє судове засідання, що було призначено на четвер 12 годину, перенесено через неявку позивача чи його представників.

Скаленко зазначив, що відсутність Герман у суді чи її представників завдала йому матеріальних збитків: "Я вдягнув піджак, помив голову, покликав колег – доведеться виставлятися. А позивач не з'явився".

"Хотів сходити в перукарню – раптом прийдуть фотографи, оператори. Я серйозно ставлюся до цього суду... Тому мене здивувало, що позивач не з'явився", - додав відповідач.

У свою чергу Герман через прес-службу Партії регіонів заявила, що дізналася про згоду Печерського райсуду на попереднє досудове засідання за її позовом із преси.

"Мої претензії до газети БЮТ і автора публікації стосуються неправдивої інформації про те, що я, нібито, отримала квартиру як депутат Верховної Ради", - зазначила член "Регіонів".

"Щойно отримавши мандат члена парламенту, я відразу відмовилася від усіх депутатських пільг, в тім числі й від квартири або компенсації за неї. Про що, до речі, повідомляли тоді деякі мас-медіа. Однак автор статті у "Вечірніх вістях" стверджує протилежне. Саме через це я звернулася до суду", - додала вона.

За словами Герман, "кілька тижнів тому отримала відмову – суд не взяв справу до розгляду з якихось процедурних міркувань", повідомляє УНІАН. "Сьогодні я зі здивуванням з УНІАН довідалася, що маю бути на судовому засіданні", - додала вона.

Герман, сама в минулому журналіст, відома як захисник працівників ЗМІ. Минулого літа вона обіцяла відмовитись від депутатського мандату, якщо її однопартієць Олег Калашніков, що був причетний до побиття знімальної групи СТБ, не вибачиться перед потерпілими.

Тоді Калашніков виступив зі словами, які постраждалі відмовилися сприймати за вибачення. Герман залишилася депутатом.

Водночас тиждень тому Герман виступила на захист працівників тижневика "Без цензури", що контролювався членом "Нашої України" Романом Безсмертним, і навіть мала намір перерахувати  свої відпускні для покриття тримісячної заборгованості керівництва газети перед ними.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування