Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка думають, що Янукович зробить з "Нафтогаза" банкрута

Четвер, 16 серпня 2007, 15:18

У секретаріаті президента вважають, що передача "Укртатнафти" від НАК "Нафтогазу" до Фонду держмайна є початком процесу банкрутства національної акціонерної компанії.

Таку думку висловив Керівник Служби забезпечення зв'язків із Верховною Радою та Кабінетом Міністрів Ян Берназюк.

"На сьогодні це рішення уряду може спровокувати початок процедури банкрутства НАК "Нафтогаз", що є вкрай небезпечним для економічної безпеки держави", - наголосив Берназюк.

Загалом, він схвалив ідею передачі "Укрнафти" від суб’єкта господарювання НАК "Нафтогаз" до Фонду держмайна – органу державної влади.

"Але НАК "Нафтогаз" має ряд кредитних угод, згідно з якими він здійснив міжнародне або іноземне запозичення коштів у нерезидентів, і угоди передбачають таку умову, що у випадку суттєвого зменшення активів позичальника – у даному випадку "Нафтогазу", кредитор має право оголосити дефолт і вимагати дострокового погашення всієї суми кредитних коштів", - зазначив Берназюк.

Він нагадав, що вже є лист від "Дойчебанку", де він звертає увагу уряду на небезпеку суттєвого зменшення активів цієї компанії.

Берназюк також зауважив, що за даними "Нафтогазу" , акції "Укртатнафти" оцінюються в 900 млн гривень, що є суттєвою втратою для активу НАКу.

"І на сьогодні є ризик того, що всі кредитори НАКу можуть оголосити дефолт і пред’явити вимогу НАКу повернути всю суму заборгованості", - пояснив Берназюк.

Він підкреслив, що, якщо вірити висновкам експертів, сума, яка може бути пред’явлена до сплати, складає більше 2 млрд доларів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: