Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка готуються зупинити ще кілька ініціатив Януковича

Четвер, 16 серпня 2007, 15:58

У секретаріаті президента відзначають появу великої кількості постанов уряду, які викликають питання щодо їх конституційності.

Про це заявив керівник Служби забезпечення зв'язків із Верховною Радою України та Кабінетом Міністрів Ян Берназюк у четвер на брифінгу.

"Збільшення кількості указів президента (про призупинення дії постанов уряду) пов’язана, в першу чергу, з активізацією уряду щодо прийняття постанов і розпоряджень, які викликають запитання щодо їх конституційності", - наголосив Берназюк.

Реклама:

"Деякі з таких актів – відверто можу сказати – дають підстави говорити про прийняття їх в інтересах певного кола суб’єктів", – підкреслив він.

Берназюк додав, що "уряд приймає акти, які викликають запитання щодо їх конституційності, не дивлячись на висновки Мінюсту, в яких це зазначається.

Серед таких розпоряджень Берназюк назвав рішення про введення ще однієї посади заступника міністра внутрішніх справ. Він наголосив, що це вже дванадцятий заступник міністра МВС, хоча за законом їх має бути не більше п’яти.

ВІДЕО ДНЯ

Він також повідомив, що в секретаріаті проводять юридичну експертизу рішення уряду про встановлення пенсій колишнім членам Ради міністрів і Кабміну УРСР та членам їх сімей.

Також, за словами Берназюка, викликає питання рішення уряду про порядок ведення державного реєстру актів громадянського стану.

Він підкреслив, що Мінюст запропонував збільшити штат міністерства по всій Україні на 2300 осіб, щоб забезпечити це. Також, за його словами, виписка з реєстру коштуватиме громадянам 100 гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...