Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українці хочуть бачити Ющенка президентом, Януковича – прем'єром, Литвина - спікером

Четвер, 23 серпня 2007, 17:05

Українці вважають, що за 16 років незалежності держави найкращим президентом країни був Віктор Ющенко, найкращим спікером був Володимир Литвин, кращим прем'єр-міністром - Віктор Янукович.

Про це свідчать результати опитування, проведеного центром соціологічних і політологічних досліджень "Соціовимір" на замовлення міжнародного інституту демократії.

Відповідаючи на питання про те, хто з усіх президентів сучасної України був найкращим, 35% опитаних назвали Ющенка, 16% опитаних сказали, що це був Леонід Кучма, і 17% опитаних назвали Леоніда Кравчука.

На питання, хто з усіх голів Верховної Ради в сучасній Україні був найкращим, 43% опитаних назвали Литвина, 13% опитаних сказали, що це був Олександр Мороз, 9% - назвали Івана Плюща, 8% - Леоніда Кравчука і 1% - Олександра Ткаченка.

Крім того, відповідно до результатів опитування, 32% опитаних вважають, що найкращим прем'єр-міністром сучасної України є Янукович, 27% опитаних сказали, що це Юлія Тимошенко, 14% назвали Віктора Ющенка, 3% - Анатолія Кінаха, 2% - Юрія Єханурова, 2% - Павла Лазаренка, по 1% сказали, що це були Валерій Пустовойтенко і Леонід Кучма.

Серед найважливіших проблем, які на сьогоднішній день стоять перед сучасною Україною, 37% респондентів сказали, що це розвиток економіки, 17% назвали проблеми працевлаштування і зайнятості населення, 16% - високі ціни, 6% - корупцію.

У матеріалах, запропонованих до результатів дослідження, відзначається, що оцінка діяльності президентів, спікерів і прем'єр-міністрів "може бути прямо пов'язаною з електоральними резервами політичних сил, до яких вони належать, оскільки усі вони залишаються активними учасниками сучасної політики".

Дослідження проводилося методом інтерв'ю, у ході якого було опитано 2,1 тис. респондентів у віці від 18 років. Статистична похибка вибірки в межах 2-3%. Опитування проводилося з 23 липня по 1 серпня 2007 року.

"Інтерфакс-Україна"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування