Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОБСЄ не насторожують міністри-агітатори

Понеділок, 27 серпня 2007, 10:23

Глава місії спостереження за достроковими виборами до Верховної Ради ОБСЄ Одрі Гловер не бачить проблем у тому, що багато представників влади знаходяться в списках політичних партій.

"Поки ми не бачили ніяких проблем", - сказала вона в інтерв'ю Комерсант-Україна, опублікованому в понеділок.

За словами Гловер, основна команда місії вже прибула в Україну. "Прибули наші довгострокові спостерігачі. Вони були проінструктовані і направлені в регіони. Зараз вони встановлюють контакти з місцевими виборчими комісіями і політичними партіями. Ми очікуємо прибуття ще двох експертів", - повідомила вона.

У той же час, відзначила вона, представники місії в Києві зустрічаються з представниками політичних сил.

"Ми бачилися з Юлією Тимошенко. Розіслані запрошення й іншим політичним силам, але через свята ми поки не одержали від них відповіді", - відзначила Гловер.

"Той факт, що зустріч з Юлією Тимошенко була першою, ні про що не говорить. Просто в той момент вона виявилася більш доступною. Зараз ми очікуємо реакції від інших політичних сил", - підкреслила глава місії ОБСЄ.

За її словами, влада на місцях охоче йде на співробітництво і не перешкоджає роботі місії.

Гловер повідомила, що перша проміжна доповідь про роботу місії буде підготовлена на початку вересня.

"У ході роботи ми випустимо дві проміжних доповіді, одна з яких буде готова приблизно через два тижні. Необхідно отримати оцінку наших довгострокових спостерігачів, оскільки доповідь буде багато в чому залежати від того, що вони побачать у регіонах", - відзначила вона.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування