Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міста-супутники Києва зависли у повітрі

Понеділок, 27 серпня 2007, 18:17

У Київській області припинено проекти будівництва усіх міст-супутників.

Причина в тому, що місцеві чиновники не змогли вирішити питання про виділення земельних ділянок під населені пункти, пише газета "Деловая столица".

Видання нагадує, що в 2005–2006 роках областю прокотилася хвиля заяв місцевої влади про майбутню побудову міст-супутників. Їх хотіли звести в Бориспільському, Броварському, Обухівському і Києво-Святошинському районах.

Схема реалізації цих проектів проста: райони знаходять ділянки, вводять їх в межі населених пунктів (будувати житло можна лише на такій землі), після чого залучають інвесторів і починають роботи.

Старт усіх чотирьох проектів було намічено на літо нинішнього року, однак жодної палі під майбутні населені пункти так ніхто і не вбив, пише газета.

Голова облради Володимир Майбоженко заявив, що питання про приєднання додаткових наділів до населених пунктів буде вирішено тільки тоді, коли райони нададуть депутатам генплани розвитку як своїх територій у цілому, так і міст, до складу яких вони хочуть вводити такі колосальні площі.

Без цих документів містобудівні концепції і бізнес-плани, під які місцеві чиновники і приведені ними підприємці намагаються вибити ділянки для нових населених пунктів, облрада як аргумент у вирішенні земельних питань розглядати не буде.

Свою жорсткість у даному питанні Майбоженко пояснює прагненням убезпечити регіон від лжеінвесторів, що, прикриваючись містобудівними планами, можуть одержати гігантські ділянки.

У свою чергу експерти стверджують, що анонсовані раніше проекти виконані неправильно й у кращому випадку можуть претендувати на звання чергових елітних коттеджних селищ, але ніяк не міст.

Видання нагадує, що вартість сотки в пристоличній зоні, а саме там райони хочуть зводити супутники, варіюється від 5 до 15 тис. доларів.

Крім того, воно відзначає, що незважаючи на те, що всі існуючі проекти будівництва міст зависли в повітрі, виконавча влада продовжує вкидати інформацію про нові супутники, що найближчим часом оточать столицю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування