Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко закликає громадськість слідкувати за виборами "на все око"

Вівторок, 28 серпня 2007, 17:18

Президент Віктор Ющенко вважає надзвичайно важливою місію громадських та міжнародних інституцій у здійсненні спостереження за достроковими виборами.

Про це заявила заступник глави секретаріату президента, представник президента в КС та ЦВК Марина Ставнійчук, повідомляє прес-служба глави держави.

Вона нагадала, що на минулих парламентських виборах працювало 5 610 офіційних спостерігачів від 16 громадських організацій: "Майже кожна шоста–сьома виборча дільниця була під спостереженням таких спостерігачів".

За словами Ставнійчук, "коли запроваджувався інститут спостереження від громадських організацій, ЦВК розраховувала на те, що значно більшою мірою будуть представлені громадські організації у процесі спостереження за виборчим процесом".

Таке ж сподівання вона висловила і стосовно виборів 30 вересня: "Звичайно, хотілося б, щоб і Комітет виборців України, й інші організації взяли більш широку участь у громадському спостереженні".

"Громадський контроль за виборами повинен бути реальним, всеохоплюючим і ефективним", – вважає Ставнійчук.

Говорячи про представництво офіційних спостерігачів від іноземних держав і міжнародних організацій, вона зазначила, що на чергових парламентських виборах в Україні їх було зареєстровано близько трьох з половиною тисяч.

Сьогодні в Україні зареєстровано і вже працюють на дострокові парламентські вибори 137 міжнародних спостерігачів.

"Україна, організатори виборів і, безперечно, президент зацікавлені у широкому і внутрішньому, і міжнародному спостереженні за перебігом позачергових виборів до Верховної Ради", – наголосила Ставнійчук.

У свою чергу заступник глави секретаріату президента Олександр Чалий зазначив, що "Віктор Ющенко покладає велику надію на широку участь спостерігачів як від міжнародних, так і українських громадських організацій".

"Президент як гарант Конституції зробить все можливе у рамках його компетенції, щоб забезпечити чесні, прозорі вибори відповідно до міжнародних стандартів. Ми налаштовані працювати конструктивно, оперативно у будь-який час", – заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: