Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бізнесмена, що сидить в українській в'язниці, хочуть сховати в Держдумі

Понеділок, 6 серпня 2007, 16:25

Депутат Державної думи, член партії "Справедлива Росія" Олександр Лебедєв запропонував колегам по партії розглянути питання про включення російського громадянина Володимира Ткача, що знаходиться в українській в'язниці, в партійний список кандидатів на майбутніх виборах у Державну думу.

"Ткач уже півтора роки утримується в київському СІЗО за сфабрикованим обвинуваченням, яке має явне політичне підґрунтя. За цей час на всіх поверхах державної влади Росії починалися спроби щодо його звільнення, а Держдума наприкінці червня навіть ухвалила спеціальну заяву з цього приводу, однак Ткач дотепер перебуває під вартою", - сказав Лебедєв у понеділок "Інтерфаксу".

На його думку, включення кандидатури Ткача в партійний список кандидатів у депутати Держдуми від "Справедливої Росії" - це "останній шанс врятувати громадянина Росії, що став жертвою корупції в Україні".

"Відповідно до ухвалених нещодавно поправок в наше виборче законодавство, політичні партії вправі самі вирішувати, у яку з її регіональних груп зараховуються голоси закордонних співвітчизників, які проживають у тій чи іншій країні. Я вважаю, що Ткач може бути включений у список того регіону, до якого будуть приєднані наші потенційні виборці - громадяни Росії, що знаходяться на території України", - висловив свою думку Лебедєв.

Він відзначив, що керівні органи влади, а потім і з'їзд "Справедливої Росії" найближчим часом розглянуть його ініціативу.

Як повідомлялося, Ткач є помічником депутата Держдуми Олександра Лебедєва. Він був узятий під варту в зв'язку з висуненням обвинувачення в шахрайстві в особливо великих розмірах за ст. 190, ч.2 Кримінального кодексу.

Затримання Ткача збіглася з конфліктом навколо приватизації ЗАТ "Готель "Україна". Ткач консультував Національну резервну корпорацію (НРК) РФ у її майновій суперечці про приналежність 50% акцій готелю.

Шевченківський районний суд Києва 30 травня 2007 року визнав незаконним порушення кримінальної справи щодо Ткача, задовольнивши тим самим скаргу його адвоката.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування