Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Секретаріат Ющенка розцінив звіти Азарова як агітацію

Четвер, 9 серпня 2007, 12:59

Заступник глави секретаріату президента Віктор Бондар розкритикував реакцію представників Кабінету міністрів на зауваження з боку президента і заявив про сподівання на плідну й конструктивну роботу з урядом.

Так він прокоментував заяви, зроблені першим віце-прем'єром Миколою Азаровим та прес-службою Кабінету міністрів, повідомляє прес-служба президента.

"Замість дискусій із главою держави, який як гарант дотримання прав і свобод громадян України звертає увагу Кабінету міністрів на неналежне виконання ним своїх обов'язків, український уряд мав би провести серйозну роботу над помилками", – зазначив Бондар.

"Ми чекаємо від уряду плідної і конструктивної роботи. А поки що ми лише бачимо спроби виправдання своїх помилок", – додав він.

Він зауважив, що особливо дивує реакція уряду на заяви президента про динаміку погіршення соціального становища громадян. "Уряд не спростував по суті жодної цифри, натомість знайшов "винних" – попередні уряди".

"Азаров та прес-служба КМУ твердять про позитивні оцінки уряду міжнародними структурами, але при цьому посилаються лише на висновки Світового банку щодо боротьби з бідністю. Ці висновки базуються, в тому числі, і на досягненнях попередніх урядів", - зазначив Бондар.

"Водночас чомусь сором'язливо замовчуються інші оцінки ситуації в Україні, які стосуються безпосередньо нинішнього уряду, і є менш поблажливими до наших урядовців", – додав він.

При цьому представник секретаріату нагадав про те, що "лише протягом минулого тижня в пресі були поширені кілька заяв представників Міжнародного валютного фонду, Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку і агентства США з міжнародного розвитку і жодна з них не відзначала позитивів у роботі уряду".

Бондар розкритикував прогнози уряду щодо рівня інфляції, діяльність Миколи Рудьковського на посаді міністра транспорту і зв'язку і заявив, що зростання ВВП є наслідком успішної роботи попередніх урядів.

"Азаров, як він сам сказав, не хоче йти у відпустку, щоб агітувати за Партію регіонів. Звичайно, бо він агітує за неї, перебуваючи на своїй посаді. Бо ніяк інакше, окрім як передвиборчою агітацією, такі заяви назвати і сприймати не можна", – резюмував представник секретаріату.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування