Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк каже, що 90% Кабміну не знає, що таке НАТО

Вівторок, 11 вересня 2007, 15:31

Міністр закордонних справ Арсеній Яценюк вважає, що рішення з приводу вступу України в НАТО має прийматися політиками, а не на референдумі.

"Рішення щодо альянсу має прийматися винятково політиками, яких обирає народ", - сказав він на прес-конференції в Сімферополі.

"І не треба фактично замазувати очі українцям, не вирішуючи вагомі проблеми і переводячи їхню увагу на ті речі, що їм абсолютно на сьогоднішній день не потрібні", - додав міністр.

Водночас голова МЗС відзначив, що "ніхто нікого за вуха в альянс не збирається тягти". "Якщо хтось думає, що 27 членів НАТО тільки сплять і бачать Україну членом альянсу, то він глибоко помиляється", - сказав він.

"Наша в цьому питанні позиція полягає в наступному: ми надамо об'єктивну інформацію про альянс для того, щоб була сформована громадська думка як така", - відзначив Яценюк.

Міністр підкреслив, що тема НАТО з'являється тоді, коли в країні відбуваються які-небудь політичні події: "Це найболючіша проблема у всіх українських політиків".

За його словами, "політичні сили, що не знають, як реформувати країну, використовують трохи ключових речей для себе, популістських, дешевих і нікому вже не потрібних". "Перше - це НАТО і друге - це російська мова", - наголосив Яценюк.

При цьому міністр відзначив, що "із усіх членів українського уряду 90% не дадуть відповіді - що таке альянс?". "А ми хочемо запитати в 47 млн. населення", - сказав він.

Голова МЗС також нагадав, що 4 місяці тому український уряд підписав план дій Україна-НАТО, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, 90% того, що входить у цей план, стосується економічних, соціальних і правових реформ, і тільки 10% військової галузі.

"При цьому до мілітарного співробітництва входить адаптація українських військовослужбовців, знищення зайвих боєприпасів, тренінги, стажисти", - відзначив Яценюк.

Водночас міністр додав, що Росія на даний час працює з НАТО в рамках 11 комітетів, а Україна тільки шести: "Запитайте, у кого більш інтенсивне співробітництво з альянсом".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування