Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комуністи теж "причастилися" до фальсифікацій

Понеділок, 24 вересня 2007, 09:57

Співробітники СБУ затримали в кінці минулого тижня за підозрою в отриманні хабара секретаря окружної виборчої комісії 146-го округу Полтавської області Олексія Горохольського, що був направлений у виборчком Комуністичною партією.

Як пише "Комерсант-Україна", це перший випадок в області, коли секретаря окружного виборчкому вдалося піймати "на гарячому".

За інформацією управління СБУ в Полтавській області, затриманий, що представляв у комісії інтереси Компартії, зажадав у голови окружного виборчкому Олександра Оробея ("Наша Україна-Народна самооборона") $3 тис.

У противному випадку Горохольський обіцяв блокувати роботу комісії.

"Буду перешкоджати роботі виборчкому – не поставлю підпису, де треба, відмовлюся від обов'язків секретаря в день виборів, буду звертатися з "лівими" скаргами про порушення виборчого законодавства в суди, Центвиборчком, прокуратуру і до спостерігачів від ОБСЄ", - передали в прес-службі СБУ погрози секретаря окружного виборчкому.

Коли ж Оробей звернувся в СБУ із заявою про вимагання, співробітники відомства порадили йому поторгуватися, пише видання. У результаті необхідна сума зменшилася з $3 тис. до $700.

При цьому, як стверджують у прес-службі СБУ, переговори Оробея і Горохольського були зафіксовані спеціальною аудіо- і відеоапаратурою.

За словами співробітника облпрокуратури, що побажав залишитися неназваним, передача хабара проходила біля будинку Оробея, гроші (7 стодоларових купюр) були позначені спеціальною фарбою, і Горохольський був затриманий співробітниками СБУ і прокуратури одразу ж після того, як забрав ці гроші.

У п'ятницю ввечері прокуратура Полтавської області порушила щодо Горохольського кримінальну справу за статтею 368 Кримінального кодексу ("одержання хабара").

Керівництво Компартії дізналося про затримання свого представника від кореспондента.

"Мені нічого не відомо, передзвоніть за півгодини", - попросив перший секретар ЦК КПУ Петро Симоненко, але ні через півгодини, ні пізніше на телефонні дзвінки він не відповідав.

Не зміг прокоментувати те, що сталося, і перший секретар Полтавського обкому КПУ Олександр Масенко. "Мені вже дзвонили і сказали, що хтось там попався на хабарі. Думаю, це в черговий раз підтверджує, що в країні йде брудна виборча кампанія і готується фальсифікація виборів", - заявив він.

На думку керівника Полтавського обласного виборчого штабу Соцпартії Степана Бульби, Горохольський – не останній серед членів виборчкомів, кого можуть звинуватити в хабарництві.

"Готується масова купівля виборчих комісій. Мені, наприклад, постійно повідомляють, що членам дільничних комісій від Соцпартії масово пропонують гроші", - повідомив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування