Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Харкові результати виборів могли спотворити на 4%. СБУ порушила справу

Понеділок, 24 вересня 2007, 12:30

СБУ Харківської області порушила кримінальну справу за статтею 362 Кримінального кодексу через помилки в списках виборців Харківської області.

Про це повідомив глава управління СБУ в Харківській області Андрій Мухатаєв на засіданні координаційної ради з питань боротьби з організованою злочинністю, повідомляє Медіапорт.

Стаття 362 передбачає відповідальність за несанкціоновані дії з інформацією, що обробляється на комп'ютерах.

СБУ одержала безліч звернень і від політпартій, і від приватних осіб зі скаргами на численні помилки в списках виборців, сказав Мухатаєв.

Одержавши результати перевірки цих заяв Служба безпеки зробила висновок, що помилки і неточності в списках можуть вплинути на об'єктивність результатів. За словами Мухатаєва, можлива похибка результатів може скласти 4,17%.

Він відзначив, що в Харківській області знайшли більше 94-х тисяч двійників, у Харкові – 44 тисячі.

Глава міської робочої групи з уточнення списків виборців, перший віце-мер Олександр Кривцов усі обвинувачення спростовує. І заявляє: СБУ не має права втручатися в процес уточнення списків, цим повинна займатися ЦВК.

Кривцов наполягає, робоча група тільки акумулює дані про виборців з ЦВК, податкової, МВС, але помилки виправляти не може. Це робить комп'ютерна програма. Саме вона, вважає Кривцов, винуватиця такої кількості двійників: навіть найменше розходження в даних – наприклад, номер квартири – і комп'ютер сприймає рядок за нового виборця.

Любов Лучанинова, що курує складання списків виборців в області, підтверджує, що винен комп'ютер. Але він же і виправить помилки, запевняє вона: у Виборчкому є спеціальна програма, що вираховує двійників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування