Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко придумала закон, яким заборонить Януковичу перебувати при владі

Понеділок, 24 вересня 2007, 14:14

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко пропонує внести зміни до законодавства з метою заборони займати вищі державні посади особам з кримінальним минулим.

Про це йдеться у заяві БЮТ щодо необхідності внесення змін до закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження прав осіб, які мають судимість".

Так, Тимошенко пропонує законодавчо заборонити особам, що були засуджені за вчинення кримінальних злочинів, очолювати високі державні посади.

"В тому числі, посади президента України, прем’єр-міністра України, народного депутата України, члена Кабінету міністрів, судді, прокурора", - йдеться у заяві.

Роз'яснюючи доцільність внесення змін до чинного законодавства, Тимошенко зазначила, що Україною майже весь період державної незалежності "керують кримінальні клани, які перенесли закони, принципи та етику кримінально-тюремного світу на всю сферу державного управління".

"...Варто лише прибрати від влади кримінал та усунути з високих державних посад "хрещених батьків" мафії, щоб здійснити справжній прорив до прогресу та поступу", - заявила вона.

Тимошенко додала, що в усіх цивілізованих країнах злочинці, звільнені після відбування покарання, "перебувають під суворим наглядом суспільства та спеціальних контролюючих органів, в кращому випадку їх беруть на поруки та забезпечують роботою, що не має великого суспільного значення".

"І тільки у нас, в Україні ці злочинці безперешкодно і легко балотуються в президенти, призначаються головою уряду, обираються народними депутатами. Цю практику треба припинити. Якщо вони не підуть з влади самі, ми приберемо їх звідти законом", - заявила вона.

"Раніше в пенітенціарній системі було популярним гасло: "На свободу - з чистою совістю". Сьогодні ж, коли центральною виконавчою владою фактично керує кримінал, в кадровій політиці здобуло популярність інше гасло: "З тюремної лави – до владного кабінету". А списки окремих політичних сил, які йдуть до Верховної Ради, дуже нагадують оголошення "Їх розшукує міліція", - додала Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування